Μόνο σε δύο χώρες της Ευρώπης επιτρέπονται Αμερικανοί ταξιδιώτες

10 Aug 2020, 12:26 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Μόνο σε δύο χώρες της Ευρώπης επιτρέπονται Αμερικανοί ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρά τη χαλάρωση της ταξιδιωτικής σύστασης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για διεθνή ταξίδια, οι Αμερικανοί πολίτες συνεχίζουν να μη μπορούν να ταξιδεύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Μετά την άρση του επιπέδου συναγερμού υγείας 4, που ίσχυε σε παγκόσμιο επίπεδο, το Στειτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε οτι στο εξής θα εκδίδει μεμονωμένες ταξιδιωτικές συστάσεις ανά χώρα, επιστρέφοντας στην προηγούμενη πολιτική ταξιδιωτικών συστάσεων.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να ταξιδεύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, εκτός αν τηρούνται πολύ συγκεκριμένα κριτήρια (προσωπικό υγείας, εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης, κορυφαίοι αθλητές, διπλωμάτες, φοιτητές κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους κτλ.). 

Οι μόνες εξαιρέσεις χωρών της Ευρώπης, είναι η Κροατία και η Τουρκία, οι οποίες μπορούν να υποδέχονται Αμερικανούς τουρίστες. Η Τουρκία, λόγω της μεγάλης υποτίμησης της λίρας έναντι του δολαρόυ (και του ευρώ), αποτελεί φέτος έναν πολύ φτηνό προορισμό.

Οι Αμερικανοί μπορούν να επισκέπτονται ορισμένους προορισμούς της Καραϊβικής, όπως το Πουέρτο Ρίκο, οι Μπαχάμες και το Μεξικό.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 14 Μαρτίου, οι ΗΠΑ δεν δέχονται ταξιδιώτες από την ΕΕ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα