Ισπανία: Νέο φαινόμενο τουριστών-φαντάσματα λόγω κορωνοϊού - Δεν εμφανίζονται ποτέ στο κατάλυμα

23 Jul 2020, 15:43 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανία: Νέο φαινόμενο τουριστών-φαντάσματα λόγω κορωνοϊού - Δεν εμφανίζονται ποτέ στο κατάλυμα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με πολλές ακυρώσεις αλλά και περιπτώσεις τουριστών οι οποίοι δεν εμφανίζονται ποτέ στο κατάλυμα που έχουν κάνει κράτηση, συνήθως σε κρατήσεις χωρίς χρεώσεις ακύρωσης, χωρίς άλλη ειδοποίηση, έρχονται αντιμέτωποι οι ξενοδόχοι της Ισπανίας μετά την έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού.

Η ένωση ξενοδόχων της Μαγιόρκα αναφέρει ότι το επίπεδο των ακυρώσεων αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό, σε σημείο που ορισμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα τα οποία προγραμμάτιζαν να ανοίξουν τον Αύγουστο, θα παραμείνουν κλειστά.

Οι ξενοδόχοι εξέφραζαν φόβους οτι η νέα ρύθμιση για υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους επισκέπτες των Βαλεαρίδων θα απέτρεπε ορισμένους να ταξιδέψουν στον προορισμό, ωστόσο η νέα επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά έχει υπερκεράσει τις ανησυχίες αυτές.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας απηύθυνε έκκληση στους τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα να συμπληρώνουν τις φόρμες ελέγχου υγείας τους και καλεί όλους όσους εμφανίζουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι.

Παρά την έξαρση του κορωνοϊού στην ενδοχώρα και τα νησιά, η Ισπανία προβάλλει το μήνυμα του «ασφαλούς τουρισμού», παραδέχεται όμως ότι υπάρχουν ακυρώσεις διακοπών.

Η υπουργός Υγείας, Reyes Maroto δήλωσε ότι οι τουρίστες ανησυχούν για την τρέχουσα κατάσταση και οποιαδήποτε απειλή για την υγεία τους, και ορισμένοι αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν.

Αυτή τη στιγμή, η έξαρση του ιού συνεχίζει να δημιουργεί ανασφάλεια και σε ορισμένους προορισμούς υπάρχουν ακυρώσεις, παραδέχθηκε σήμερα η κ. Maroto. Δήλωσε ακόμα ότι καταλαβαίνει τις ανησυχίες αυτές, όμως διαβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές θα είναι ασφαλείς.

Υπογράμμισε δε τη σημασία του σχεδίου γρήγορης απόκρισης που ενέκρινε το υπουργείο, προκειμένου να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι η Ισπανία είναι έτοιμη, ότι υπάρχει έγκαιρος εντοπισμός και ότι το σύστημα υγείας είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Η αντίληψη των ταξιδιωτών, είπε, σχετικά με τον τουρισμό στην ενδοχώρα και τον αγροτουρισμό είναι ότι είναι ασφαλέστεροι όμως επέμεινε ότι και οι διακοπές στα νησιά είναι εξίσου ασφαλείς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα