Η προσπάθεια 5 Αμερικανών να φθάσουν στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο

04 Jul 2020, 15:43 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η προσπάθεια 5 Αμερικανών να φθάσουν στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πέντε Αμερικανοί τουρίστες οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο, ήρθαν αντιμέτωποι με τις ιταλικές αρχές, οι οποίες και τους απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, στο πλαίσιο των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών της ΕΕ σε χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το ιδιωτικό τζετ που απογειώθηκε από το Κολοράντο με 11 επίδοξους παραθεριστές, έφτασε στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Κάλιαρι.

Οι πέντε πολίτες των ΗΠΑ ταξίδευαν με φίλους από τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία, συνοδεία τριών ανήλικων παιδιών.

Οι ιταλικές αρχές προσπάθησαν να βρουν λύση στο πρόβλημα των Αμερικανών ταξιδιωτών,  η οποία ωστόσο δεν επήλθε, με αποτέλεσμα μετά από περίπου 14 ώρες οι τουρίστες να αναχωρήσουν για το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν περιλαμβάνονται στις 14 χώρες εκτός ΕΕ στις οποίες επιτρέπεται η είσοδος στα ευρωπαϊκά σύνορα, εφόσον το τρέχον ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού δεν πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει η ΕΕ ώστε να θεωρηθούν οι ΗΠΑ ασφαλής χώρα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα