Αύξηση του Φόρου διαμονής στο Άμστερνταμ για "τουριστική αποσυμφόρηση"

02 Oct 2019, 10:05 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αύξηση του Φόρου διαμονής στο Άμστερνταμ για "τουριστική αποσυμφόρηση"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ το 2020; Θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω για το κατάλυμά σας.

Από την 1η Ιανουαρίου, η πόλη θα χρεώνει 3 ευρώ ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση για κάθε επισκέπτη που περνά τη νύχτα του στο Άμστερνταμ.

Αυτό είναι πάνω από το 7% τουριστικού φόρου που ισχύει σήμερα. Οι ιδιοκτήτες Airbnb και ιδιοκτήτες καταλυμάτων τύπου σκάφους υποχρεούνται επίσης να εισπράττουν το φόρο 7% και να τον καταβάλουν στο δήμο.

Ο κατ' αποκοπή φόρος στα κάμπινγκ θα είναι  1 ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

"Κατά πάσα πιθανότητα θα καταστεί ο Άμστερνταμ ο υψηλότερος ημερήσιος φόρος στην Ευρώπη, κατά μέσο όρο" δήλωσε στο CNN ο Tim Fairhurst, διευθυντής της πολιτικής για τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Τουρισμού.

Το KHN Amsterdam, ομάδα συμφερόντων της βιομηχανίας φιλοξενίας, διαμαρτυρήθηκε για το νέο ενιαίο φόρο όταν προτάθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

"Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν χρεώνει ένα ποσοστό και μια κατ 'αποκοπή αμοιβή", δήλωσε ο πρόεδρος του KHN, Pim Evers, στον ολλανδικό τύπο. "Και αυτά τα χρήματα δεν προορίζονται για τη στρατηγική τουρισμού ή για να κάνουν την πόλη καλύτερη ή για  να λύσουν προβλήματα-απλά ενσωματώνονται στους γενικούς πόρους της πόλης. " Πάντως στόχος των αρχών του Άμστερνταμ, όπως φαίνεται είναι πέραν της συγκέντρωσης επιπλέον εσόδων και η "τουριστική αποσυμφόρηση" της πόλης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα