Τουρκικός τουρισμός: Εφικτός στόχος η προσέλκυση 7 εκατ. Γερμανών τουριστών

26 Aug 2019, 10:44 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρκικός τουρισμός: Εφικτός στόχος η προσέλκυση 7 εκατ. Γερμανών τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Τουρκία μπορεί να προσελκύει 7 εκαταμμύρια Γερμανούς τουρίστες ετησίως μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Öger Tours, Vural Öger, Ο ίδιος πιστεύει ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το 2022, εάν δεν εμφανστούν ανησυχητικές εντάσεις, που θα διαταράξουν το τουριστικό κλίμα στην Τουρκία.

Η Τουρκία υποδέχθηκε τους περισσότερους Γερμανούς τουρίστες το 2015, έχοντας 5,6 εκατομμύρια αφίξεις, το 2016 ο αριθμός περιορίστηκε στα 3,9 εκατομμύρια και το 2018 έφτασε τα 4,8 εκατομμύρια. Για το τρέχον έτος αναμένονται περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια γερμανοί τουρίστες.

Ο Öger, ο οποίος ξεκίνησε τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Γερμανία στην Τουρκία πριν από 50 χρόνια, δηλώνει υπερήφανος για την ποιότητα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Τουρκία, ωστόσο, επισημαίνει ότι ήταν λάθος η αλόγιστη δημιουργία πολλών πολυτελών ξενοδοχείων σε ορισμένες περιοχές, τα οποία αναγκάσθηκαν να βγουν στην αγορά με χαμηλές τιμές, δίνοντας την αίσθηση ότι η Τουρκία είναι φθηνός προορισμός.

Ο Öger πούλησε το 2011 τον Öger Tours στην Thomas Cook, αλλά τρία χρόνια αργότερα ξαναμπήκε στη γερμανική αγορά, ως σπεσιαλίστας για διακοπές στην Τουρκίια, δημιουργώντας τον τουρ οπερέιτορ V.O. Travel. 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα