Η διαχείριση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Καΐρου σε ιδιώτες – Ποιοι ενδιαφέρονται

06 Aug 2019, 07:44 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η διαχείριση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Καΐρου σε ιδιώτες – Ποιοι ενδιαφέρονται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η Κοινοπραξία συμβούλων που έχει αναλάβει την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση του έργου διαχείρισης του νέου μεγάλου αρχαιολογικού μουσείου του Καΐρου (Grand Egyptian Museum) το οποίο προγραμματίζεται να παραδοθεί και τεθεί σε λειτουργία το έτος 2020, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του φυλλαδίου των όρων του διαγωνισμού.

Νομικοί και οικονομικοί εμπειρογνώμονες – συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής υπηρεσίας αναπτυξιακής συνεργασίας JICA που αποτελεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του έργου – έχουν επιθεωρήσει και υποβάλει τα σχόλιά τους σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού. Το σχετικό φυλλάδιο έχει παραδοθεί σε εκείνες τις Κοινοπραξίες και τις εταιρείες που είχαν προηγουμένως προεπιλεγεί από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να υποβάλλουν προσφορά στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον οικονομικό Τύπο, μεταξύ των διαγωνιζόμενων υποψηφίων για την ανάληψη της διαχείρισης του μουσείου μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται 5 Κοινοπραξίες αιγυπτιακών, βρετανικών, ιταλικών, γαλλικών και αμερικανικών εταιρειών καθώς και μία εμιρατινή εταιρεία, η οποία συμμετέχει μόνη της. Σημειώνεται ότι ο πλειοδότης του διαγωνισμού θα διαχειριστεί το νέο μουσείο για διάστημα μεταξύ επτά και δέκα ετών. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα