Η Βενετία διώχνει τουρίστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς

26 Jul 2019, 12:13 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η Βενετία διώχνει τουρίστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε πρόστιμα και εκδίωξη τουριστών που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς προχωρά ο Δήμος της Βενετίας, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει τους νέους κανόνες, που αποτελούν μέρος της καμπάνιας #EnjoyRespectVenezia.

Ήδη δύο Γερμανοί τουρίστες τιμωρήθηκαν επειδή εντοπίστηκαν να κάθονται στα σκαλοπάτια της διάσημης γέφυρας Rialto όπου ετοίμαζαν με φορητή ηλεκτρονική συσκευή ζεστό ρόφημα, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από την πόλη και να τους επιβληθεί πρόστιμο πάνω από 1.000 δολάρια. Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε τουλάχιστον 40 ακόμη τουρίστες.

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν οτι οι επισκέπτες δεν μπορούν να κάθονται ή να ξαπλώνουν μπροστά από εμπορικά καταστήματα, ιστορικά μνημεία και γέφυρες, να κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιώ και να κολυμπούν στα κανάλια της πόλης.

Επιπλέον, απαγορεύεται το πικνικ σε δημόσιους χώρους, οι μεγάλες στάσεις σε γέφυρες και οι περιηγήσεις με ποδήλατα στην πόλη.

Η Βενετία πρέπει να είναι σεβαστή από τους επισκέπτες της, δήλωσε ο δήμαρχος Luigi Brugnaro, τονίζοντας ότι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε στην πόλη και κάνουν ό,τι θέλουν θα εντοπίζονται  από την αστυνομία, θα υφίστανται τις προβλεπόμενες ποινές και θα εκδιώκονται. Εφεξής, μάλιστα, θα γνωστοποιούνται τα στοιχεία της ταυτότητας των παραβατών στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα