Διαδήλωση στη Βενετία κατά των μεγάλων κρουαζιεροπλοίων

10 Jun 2019, 11:10 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Διαδήλωση στη Βενετία κατά των μεγάλων κρουαζιεροπλοίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 3.000 κάτοικοι της Βενετίας και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων μετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με αίτημα να σταματήσουν τσ μεγάλα κρουαζιερόπλοια να μπαίνουν στη λιμνοθάλασσα. Η διαδήλωση έγινε λίγες ημέρες μετά την πρόσκρουση του κρουαζιεροπλοίου MSC Opera σε προβλήτα και σε τουριστικό πλοιάριο, τραυματίζοντας 4 επιβάτες.  

Με συνθήματα  και πανό "Όχι μεγάλα πλοία", οι διαδηλωτές ζητούν την απαγόρευση πλεύσης των μεγάλων πλοίων, τα οποία θεωρούν ότι αποτελούν κίνδυνο για την πόλη, μολύνουν τα νέρα, απειλούν τα θεμέλια της πόλης και αλλοιώνουν την αισθητική των ιστορικών χώρων της Βενετίας, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες καθημερινά.

"Αν θέλουμε να σώσουμε τη Βενετία και τη λιμνοθάλασσα, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εισέλθουν αυτά τα πλοία. Είναι τρομακτικό μόνο να τα βλέπω", δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Μετά το συμβάν με το κρουζιερόπολοιο, ο Δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει το εναλλακτικό κανάλι της πόλης, γνωστό ως Vittorio Emanuele III.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα