Μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό της Αιγύπτου

26 Mar 2018, 00:38 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό της Αιγύπτου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δημοσιεύματα στον τουριστικό τύπο αναφέρονται συνεχώς για τη ραγδαία επανάκαμψη  των αγορών της Τουρκίας και Αιγύπτου, διεκδικώντας ένα  μεγάλο μέρος της πίτας του εξερχόμενου τουρισμού της Δυτικής Ευρώπης και Ρωσίας. Ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που συχνά αρθρογραφεί στο Tornos News γράφει για την Αίγυπτο και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Βόρεια Μεσογειακή Ακτή που στοχεύουν ώστε η περιοχή αυτή να γίνει άμεσος ανταγωνιστικός προορισμός για παραθεριστικό τουρισμό.

Πράγματι, μετά την κατάρρευση  του χειμερινού θερέτρου του Sharm el Sheikh, λόγω της κατάρριψης του Ρωσικού αεροπλάνου από τρομοκρατική ενέργεια, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η περαιτέρω ανάπτυξη της αναξιοποίητης Βόρειας Ακτής και η δημιουργία νέων προορισμών που να απευθύνονται σε Ευρωπαίους επισκέπτες για θερινές διακοπές, σε αντιστάθμισμα των απωλειών, εμπλουτίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να επιτυγχάνεται συνεχής δωδεκάμηνος τουρισμός.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πολύ μεγάλα projects μεταξύ Ελ Αλαμεϊν και Μάρσα Ματρούχ, τα οποία εκτελούνται από Αιγυπτιακές εταιρίες  και τα  οποία υπολογίζεται ότι θα γίνουν οι οδηγοί για την προσέλκυση  και άλλων ιδιωτικών επενδύσεων στο χώρο του τουρισμού.

Στο Sidi Abd El Rahman, η εταιρεία Maxim Holdings, αναπτύσσει μία τουριστική πόλη σε έκταση 9.000 στρεμμάτων, μεγαλύτερη από το Ελληνικό, που θα περιλαμβάνει 25.000 σπίτια, διαμερίσματα και βίλες, στοχεύοντας και σε μόνιμη διαμονή, 7 ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνα, εστιατόρια,πισίνες, συνεδριακό χώρο, εμπορικά και αθλητικά κέντρα, νοσοκομείο, σχολεία, μονάδες αφαλάτωσης, βιολογικού καθαρισμού καθώς και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα το Κράτος εκτελεί έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου και των τηλεπικοινωνιών, εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων του Βόρειου άξονα και έργα βελτίωσης της μαρίνας  Ελ Αλαμέϊν και του λιμένα Μάρσα Ματρούχ.

Η άλλη επένδυση από το Travco group, είναι η ανάπτυξη πολλών και μεγάλων  ξενοδοχειακών resorts στην παραπάνω περιοχή.

Η πλήρης αποπεράτωση των έργων υπολογίζεται σε 5 χρόνια.

Η προς ανάπτυξη περιοχή έχει μέτωπο στην Ακτή 100  και πλέον χιλιόμετρα , όσο η μισή αναπτυγμένη τουριστικά νότια Κύπρος.

Στο άμεσο μέλλον ο ανταγωνισμός στη Μεσόγειο θα είναι σκληρός, την ίδια πίτα θα μοιραστούμε όλοι.

Η ποιότητα των υπηρεσιών θα είναι ο καθοριστικός παράγων της διατήρησης της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων έχει δημιουργήσει ήδη προβλήματα στην φέρουσα ικανότητα σε πολλούς προορισμούς.

Καλύτερα μικρή ετήσια αύξηση των αφίξεων με προσέλκυση όμως επισκεπτών υψηλότερου εισοδήματος.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα