Ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης και τουρκικού τουρισμού;

06 Oct 2017, 11:08 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης και τουρκικού τουρισμού;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πενία τέχνας κατεργάζεται και στον τουρισμό. Αυτό τουλάχιστον υπαινίσσεται η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου στην είδηση ότι Τούρκοι αρχαιολόγοι σύμφωνα με τον Τζεμίλ Καραμπαϊράμ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Μνημείων της πόλης Ντέμρε, η παλαιά Λυκία κοντά στην Αττάλεια, εντόπισαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου του μυροβλύτη, ο οποίος γεννήθηκε εκεί, έγινε Αρχιεπίσκοπος και πέθανε στην πόλη.

Διαβάζουμε από το άρθρο: «Η κρύπτη κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου υποτίθεται ότι βρέθηκαν οστά του Αγίου δεν έχει ανοίξει ακόμη αλλά σύμφωνα με τον Καραμπαϊράμ είναι εκεί και πουθενά αλλού. Ωστόσο οι πολίτες της πόλης Μπάρι στην Ν. Ιταλία έχουν άλλη άποψη. Υπερηφανεύονται ότι το 1087 τα έφεραν ναυτικοί για να τα προστατεύσουν από τους μουσουλμάνους κατακτητές. Προφανώς ήξεραν ότι τα λείψανα θα προσέλκυαν πιστούς από όλον τον κόσμο και θα συνέβαλαν στην ευημερία της πόλης….

Από το 2007, από τότε που η Τουρκία επέτρεψε στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να επαναλειτουργήσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, συρρέουν όχι μόνο οι συνήθεις τουρίστες, αλλά και πιστοί από την Ελλάδα με μισθωμένα πούλμαν και φέρυ μπότ. Ο τουρισμός έχει πέσει αισθητά από πέρυσι και θα ήταν ακόμη χειρότερα εάν δεν έρχονταν οι Ρώσοι για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο. Τι θα ήταν λοιπόν περισσότερο ελκυστικό ως τουριστικό προορισμός από τα οστά του Αγίου Νικολάου;  Ο Καραμπαϊράμ εξήγγειλε ότι θα διαρκέσει πολύ μέχρις ότου ανοίξει η κρύπτη, αλλά από τώρα προδιαγράφεται ότι  Άγιος Νικόλαος θα γίνει προστάτης του τουρκικού τουρισμού».

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα