Βενετία: "Stop" στα νέα καταλύματα στο κέντρο της πόλης

13 Jun 2017, 19:11 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Βενετία: "Stop" στα νέα καταλύματα στο κέντρο της πόλης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mέτρα για τον έλεγχο των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στο αστικό κέντρο της λαμβάνει η Βενετία προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας, ακολουθώντας αντίστοιχη στρατηγική που επέβαλε πριν από λίγους μήνες η Βαρκελώνη, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσχέριες που προκαλεί στην πόλη ο μαζικός τουρισμός.

Τα μέτρα αυτά απαγορεύουν τη μετατροπή υπάρχοντων κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα καθώς και τη διεύρυνση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων εάν αυτές βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο στην απόφαση δεν περιλαμβάνονται τα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στα προάστια της Βενετίας ή στα νησιά.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα δεν έχει ρυθμιστεί η τουριστική μίσθωση σπιτιών, σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη η οποία έλαβε μέτρα που βάζουν άμεσα στο στόχαστρο τις πλατφόρμες AirBnB και HomeAway.

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βενετία, σε μια πόλη όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ανάρμοστη συμπεριφορά των τουριστών και για συνωστισμό στα αξιοθέατά της, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού. Μάλιστα, η UNESCO εξετάζει το ενδεχόμενο να την εντάξει στη λίστα με τις πόλεις που απειλούνται με εξαφάνιση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα