Τουρκικός Τουρισμός: Προσδοκίες για ανάκαμψη από την ταινία Inferno του Τομ Χανκς

24 Oct 2016, 10:59 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρκικός Τουρισμός: Προσδοκίες για ανάκαμψη από την ταινία Inferno του Τομ Χανκς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ με τίτλο Inferno, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς και βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν, μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την αναζωογόνηση του τουρκικού τουρισμού και στη προσέλυση περισσότρων τουριστών από το εξωτερικό, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της χώρας, TÜROB, Timur Bayındırμ.

Η ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στη Φλωρεντία στις 8 Οκτωβρίου, και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Τουρκία στις 14 του ίδιου μήνα, περιλαμβάνει, σε κεντρικό ρόλο του σεναρίου, την ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης, ειδικά την ιστορική Βασιλική Κινστέρνα.

Ο πρόεδρος της Ε.Ξ., επισημαίνει ότι ο κλάδος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για ταξίδια μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Η ταινία, εξηγεί σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Bayındırμ, θα συμβάλλει εξαιρετικά στη τουριστική προβολή της Κωνσταντινούπολης και της Τουρκίας προκαλώντας την προσοχή του κόσμου για ιστορικά σημεία που προβάλλονται μέσα από αυτήν.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν ανάμεσα στα ανερχόμενα αστέρια του παγκόσμιου τουρσμού μέχρι πρόσφατα, ανέφερε, όμως οι πληρότητες των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί στο 30%, οι αφίξεις από την Ευρώπη έχουν δεχθεί πλήγμα και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία μας προσφέρεται για να αναζωογονήσουμε το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον και να προβάλλουν την Κωνσταντινούπολη ως ασφαλή προορισμό. Η ταινία, είπε, είναι μια από αυτές τις ευκαιρίες.

Βέβαια, προκειμένου να αποφευχθεί ζημιά στο ιστορικό χώρο της Βασιλικής Κινστέρνας, τα γυρίσματα δεν έγιναν εκεί, αλλά σε κινηματογραφικό στούντιο στη Βουδαπέστη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα