Στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής στην Ελλάδα

30 May 2024, 06:07 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής.

Ειδικότερα, η Μπιενάλε αποτελεί μία πολιτιστική δράση με εκπαιδευτικό και τουριστικό αντίκτυπο και διεξάγεται με την άδεια και υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Εξάλλου η κεραμική ως γήινη διαχρονική τέχνη, γνωρίζει σήμερα μεγάλη ανάπτυξη διεθνώς, γεγονός που καταδεικνύεται από τις εκθέσεις και Μπιενάλε σύγχρονης κεραμικής, οι οποίες διοργανώνονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός της Μπιενάλε, είναι η ανάγκη της υποστήριξης της ελληνικής κεραμικής αλλά και η ανάδειξή της σε ευρύτερο κοινό, στοχεύοντας παράλληλα στη δημιουργία ερεθισμάτων για νέες αισθητικές τάσεις, στην προώθηση της έρευνας και στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ δημιουργών και κοινού.

Σημειώνεται ότι η Μπιενάλε θα διεξάγεται κάθε φορά σε ένα διαφορετικό νησί, αντλώντας έμπνευση από τον κάθε τόπο, την ιστορία και τους μύθους του, τα αρχαιολογικά του τοπόσημα, παρουσιάζοντας μια έκθεση και ένα πρόγραμμα με παράλληλες δράσεις και εργαστήρια, τόσο για καλλιτέχνες όσο και για την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα φιλοξενηθούν στο νησί δημοσιογράφοι τουρισμού εγχώριων και διεθνών μέσων, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα ξεναγηθούν σε επιχείρηση αγροτουρισμού, θα έρθουν σε επαφή με την τοπική μαγειρική και θα δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα της Σαντορίνης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα