Στην Κωνσταντινούπολη το παγκόσμιο συνέδριο της SITE - 500 επαγγελματίες Incentive travel στην Πόλη

05 Apr 2024, 14:15 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Στην Κωνσταντινούπολη το παγκόσμιο συνέδριο της SITE - 500 επαγγελματίες Incentive travel στην Πόλη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Εταιρεία για την Αριστεία στα Ταξίδια Επιβράβευσης και Ανταμοιβής [Society for Incentive Travel Excellence (SITE)], η κορυφαία ένωση του τουρισμού επιβράβευσης και ανταμοιβής (incentive tourism), διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συνέδριο του 2024 στην Κωνσταντινούπολη από τις 26-29 Φεβρουαρίου του 2024.

Το τουρκικό Παράρτημα της SITE εκπροσώπησε την Τουρκία ως μία από τις πρώτες χώρες που φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Συνέδριο της SITE (γνωστό ως SITE University), το 1996 στην Κωνσταντινούπολη. Το συνέδριο, που φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Τουρκία ως παγκόσμιο γεγονός, συγκέντρωσε τους πρωτοπόρους στον κλάδο των ταξιδιών παγκοσμίως προκειμένου να τους δώσει ευκαιρίες για δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών και για να τους βοηθήσει να βρουν καινοτόμους τρόπους προκειμένου να διαμορφώσουν το μέλλον του συγκεκριμένου τομέα.

Οι ταξιδιώτες που απολαμβάνουν ταξίδια επιβράβευσης και ανταμοιβής έχουν συγκεκριμένους στόχους, συνεπώς είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα για μοναδικές εμπειρίες, εμβάθυνση στον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτονται και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε σχέση με τους παραδοσιακούς ταξιδιώτες αναψυχής. Τείνουν επίσης να παραμένουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα στους τόπους που επιλέγουν να επισκεφτούν σε σχέση με τους ταξιδιώτες αναψυχής, δαπανώντας μεγαλύτερα ποσά για διαμονή, φαγητό και ψυχαγωγία και δημιουργώντας περισσότερα έσοδα σε όλο το τουριστικό οικοσύστημα. Έτσι, ωφελούν τις τοπικές επιχειρήσεις και δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης που στηρίζουν τις τουριστικές υποδομές.

Την εκδήλωση υποστήριξαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (TGA), προκειμένου να παρουσιάσουν τον προορισμό με τους κορυφαίους χώρους που αφορούν τον τουρισμό επιβράβευσης και ανταμοιβής καθώς και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερες ομάδες του συγκεκριμένου τομέα τουρισμού στην Τουρκία.

Στο συνέδριο του 2024 συμμετείχαν περίπου 500 επαγγελματίες του κλάδου, και η διοργάνωση κάλυψε μια σειρά από θέματα: από το μέλλον του κλάδου των ταξιδιών έως τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας εστιάζοντας στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στο Μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών. Η τριήμερη εκδήλωση συμπεριέλαβε ενότητες του συνεδρίου και ενότητες δικτύωσης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ανεκτίμητες ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με εμπειρογνώμονες στον τομέα του τουρισμού επιβράβευσης και ανταμοιβής, να ενημερωθούν για τις νεότερες τάσεις στον εν λόγω τομέα μέσω διάφορων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να ανταλλάξουν ιδέες με συναδέλφους του κλάδου.

Εξερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο τα ταξίδια επιβράβευσης και ανταμοιβής προάγουν τις εργασιακές σχέσεις, οικοδομούν την εταιρική κουλτούρα και εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις, οι συμμετέχοντες συζήτησαν το πώς οι ταξιδιωτικές εμπειρίες, όταν σχεδιάζονται και εκτελούνται σωστά, μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν άτομα και οργανισμούς, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών και εγκαθιδρύοντας ανοχή, αποδοχή και αμοιβαία κατανόηση.

Με οικοδεσπότη το τουρκικό Παράρτημα της SITE, το συνέδριο υποστηρίχθηκε από πολλά τοπικά ιδρύματα και επαγγελματίες του κλάδου με στόχο να παρουσιάσει την Τουρκία σε συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο. Στο πλαίσιο του προγράμματος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Κωνσταντινούπολη, τον κορυφαίο παγκοσμίως ταξιδιωτικό προορισμό της χώρας με τους εξαιρετικούς χώρους τέχνης και τον ανεπανάληπτο πολιτισμό, τη μοναδική γαστρονομία και τις αξιοσημείωτες εμπορικές εμπειρίες. Επιπλέον, οι εκδρομές πριν και μετά το συνέδριο επέτρεψαν στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν άλλους προορισμούς για ταξίδια επιβράβευσης και ανταμοιβής σε όλη την Τουρκία.

Η SITE πρωτοπορεί στα ταξίδια επιβράβευσης και ανταμοιβής

Η SITE, που ιδρύθηκε το 1973, είναι η μόνη παγκόσμια ένωση επιχειρηματικών εκδηλώσεων που ασχολείται αποκλειστικά με τα ταξίδια επιβράβευσης και ανταμοιβής. Με μισό αιώνα ιστορίας, η SITE μοιράζεται τα μετρήσιμα αποτελέσματα της κλαδικής της εμπειρίας με τον παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο, δραστηριοποιούμενη σε εταιρείες, πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας και σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα των ταξιδιωτικών προορισμών. Ο Οργανισμός διαθέτει 28 τοπικά και περιφερειακά παραρτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, και η Τουρκία συγκαταλέγεται στις περιοχές που επεκτείνουν την αναγνωρισιμότητα της Ένωσης ως κινητήριας δύναμης του κλάδου στην Ευρώπη.

Στόχος της SITE είναι να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο του τουρισμού επιβράβευσης και ανταμοιβής και να συμβάλει στην ανάπτυξη του τομέα συγκεντρώνοντας και αναπτύσσοντας τις καλύτερες λύσεις και προάγοντες τις διασυνδέσεις με τα μέλη και τους επαγγελματίες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Οργανισμός εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στα μέλη του σε διεθνές επίπεδο και σε επίπεδο τοπικών παραρτημάτων αφενός μέσω ενεργειών που αφορούν τη δικτύωση και αφετέρου προσφέροντας διαδικτυακούς πόρους, ευκαιρίες κατάρτισης και υπηρεσίες πιστοποίησης. 

Το Παγκόσμιο Συνέδριο αποτελεί την εκδήλωση-σήμα κατατεθέν της SITE, και στο πλαίσιο αυτού συγκεντρώνονται μέλη του κλάδου των ταξιδιών επιβράβευσης και ανταμοιβής. Με περισσότερα από 2.600 μέλη της SITE σε 87 χώρες, το Παγκόσμιο Συνέδριο φιλοξενεί συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα