Προβολή της Ελλάδας σε Μόναχο και Βιέννη - τιμώμενες περιοχές ο Βόλος και η Κρήτη

01 Mar 2024, 09:34 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Προβολή της Ελλάδας σε Μόναχο και Βιέννη - τιμώμενες περιοχές ο Βόλος και η Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με επιτυχία στέφθηκε το ξεκίνημα της "Choose Greece" στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, καθώς το μεγαλύτερο ελληνικό Roadshow για επιχειρήσεις που αναζητούν επιχειρηματικές συμφωνίες στο πεδίο του τουρισμού  (B2B και networking) ξεκίνησε δυναμικά τις δράσεις του,  κάνοντας στάση στο Μόναχο τον Φεβρουάριο (20/02) και τη Βιέννη (22/02). 

Στο Μόναχο τιμώμενος δήμος ο Βόλου

Στο Μόναχο, όπου τιμώμενος προορισμός επελέγη στοχευμένα να είναι ο Δήμος Βόλου, τα μηνύματα είναι εξαιρετικά. Στην εκδήλωση μετείχε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριμσού Δήμου Βόλου κ.Γεώργιος Παπαμακάριος. Με τον τρόπο αυτό η "Choose Greece" έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στα γραφεία τουρισμού της Γερμανίας να επιλέξουν για τους πελάτες τους το Βόλο και το Πήλιο, που μετά τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης αναγκάστηκε να ξανασυστηθεί  στις ξένες αγορές.  

Η “Choose Greece” θέλησε με την κίνηση αυτή να συνδεθεί με την προσπάθεια της Μαγνησίας να επανακάμψει οριστικά στον τουριστικό χάρτη ως ένας ασφαλής προορισμός σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία επισκεπτών.

Στο "Β2Β event", εξάλλου, συμμετείχε με επιτυχία και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μέσω της εκπροσώπου του,  Θέκλας Καμμένου.
Στόχος ήταν  η ανάδειξη του προορισμού της Μαγνησίας, αλλά και των μελών του Επιμελητηρίου στη αγορά της Βαυαρίας, καθώς και η  καλύτερη ενημέρωση αναφορικά με τις δυνατότητες το προορισμού και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και των Σποράδων. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικονομικού Θρόνου και Υπεύθυνος Βαυαρίας για τις Δημόσιες σχέσεις της Μητρόπολης, Απόστολος Μαμαλούσης και ο Γεώργιος Μεχτερίδης από το Εμπορικό τμήμα του Προξενείο Μονάχου.

Και φέτος η Condor Airlines θα πετάει για Βόλο

Στο μεταξύ οι B2B συναντήσεις  στο Μόναχο επικεντρώθηκαν στο τουριστικό προϊόν, τις υποδομές, αλλά και την ενημέρωση σχετικά με την εύκολη πρόσβαση από και προς Γερμανία, που υπάρχει από το 2019 στο Αεροδρόμιο Βόλου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος θα συνεχιστούν τα δρομολόγια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με τη Γερμανία, μέσω των πτήσεων της Condor Airlines. Ειδικότερα, το πρώτο δρομολόγιο για το Μόναχο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και κάθε Τρίτη μέχρι 1 Οκτωβρίου.

Άρωμα Ελλάδας και στην Βιέννη

Η “Choose Greece” πραγματοποίησε μια ακόμη δράση εξωστρέφειας στη Βιέννη με τιμώμενη την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και το Δήμο Ρεθύμνου. 

Πολλές οι συναντήσεις και ενδιαφέρουσες ο συζητήσεις σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας με όλους τους φορείς και στις δύο ευρωπαϊκές πόλεις, που "ψηφίζουν" Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό αυθεντικότητας, βιωσιμότητας, γαστρονομίας και κουλτούρας.  

Μετά την παρουσίαση και τις b2b συναντήσεις ακολούθησε μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις, κρασιά και αρώματα με ελληνική «υπογραφή».  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το Eλληνικό γραφείο του ΕΟΤ στην Βιέννη και ο υπεύθυνος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων από το προξενείo στη Βιέννη,  Χριστόφορος Μπαμπανάκης, ενώ χαιρετισμό έκανε ο Γιάννης Ραφαλιάς.

Μετά το υψηλό ενδιαφέρον στο Μόναχο και τη Βιέννη, η “Choose Greece” βάζει πλώρη το Μάρτιο και Απρίλιο 2024 για το Βουκουρέστι, τη Βαρσοβία και το Βελιγράδι, πάντα κάτω από την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πιο συγκεκριμένα:

• Μάρτιος 2024

Ρουμανία (Βουκουρέστι): 21-03-2024

Πολώνια (Βαρσοβία):       26-03-2024

• Απρίλιος 2024

Σερβία (Βελιγράδι):            11-04-2024

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα