Η ελληνική παρουσία στην τουριστική έκθεση F.re.e του Μονάχου

21 Feb 2024, 07:07 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η ελληνική παρουσία στην τουριστική έκθεση F.re.e  του Μονάχου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη φετινή διεθνής τουριστική έκθεση F.re.e η οποία διοργανώνεται ετησίως στο Μόναχο από το 1970 συμμετείχαν 1.000 έναντι 900 το 2023 εκθέτες από 50 χώρες.

Η έκθεση έχει ως κύριο αντικείμενο τα τουριστικά ταξίδια, την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, τον εναλλακτικό τουρισμό, την κατασκήνωση και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. Πρόκειται για έκθεση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές την έκθεση επισκέφτηκαν άνω από 140.000 άτομα έναντι 160.000 το 2023. Τιμώμενος τουριστικός προορισμός στη φετινή έκθεση ήταν η Άνω Βαυαρία.

Από ελληνικής πλευράς στη φετινή F.re.e συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς και επιχειρήσεις: Περιφέρεια Κρήτης, Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, Πιερικός Οργανισμός Τουρισμός Ανάπτυξης και Προβολής, και ο όμιλος ναυτιλιακών εταιρειών Attica Group ενώ η συμμετοχή τους διοργανώθηκε από την εταιρία Great Exhibitions σε κοινό περίπτερο υπό τον τίτλο: Truly Greece.

Επισημαίνεται ότι χώρες όπως η Αίγυπτος, Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος και η Σλοβενία είχαν σημαντική παρουσία με εθνικά περίπτερα.

Οι Έλληνες εκθέτες εμφανίστηκαν πολύ αισιόδοξοι ως προς τις κρατήσεις σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς κατά το τρέχον έτος, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη προσέλευση και το διαχρονικό ενδιαφέρον των επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο. Σε συνομιλίες με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Μόναχο ανεδείχθη η ανάγκη ανάληψης περαιτέρω πρωτοβουλιών για την προβολή του ελληνικού προϊόντος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ειδικότερα όταν απευθύνονται σε αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, με τους επισκέπτες να αναζητούν δραστηριότητες που αναδεικνύουν την «αυθεντική» εμπειρία με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του τουριστικού προορισμού. Επίσης, ανέφεραν την ανάγκη συνεπούς και συνεχούς παρουσίας με εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αγορών, οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει κατά τις προηγούμενες τουριστικές περιόδους, όπως π.χ. αυτή της Ρουμανίας.

Η επόμενης F.re.e, θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Φεβρουαρίου 2025.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Μόναχο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα