Η ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση τουρισμού FITUR 2024 στη Μαδρίτη

27 Jan 2024, 10:47 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση τουρισμού FITUR 2024 στη Μαδρίτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έως τις 28 Ιανουαρίου διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο IFEMA στη Μαδρίτη, η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ισπανία FITUR 2024 και μία εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής λόγω του ότι η Μαδρίτη αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο για τις τουριστικές ροές από και προς την εν λόγω γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές, η FITUR 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καταγράφοντας ιστορικά υψηλό επίπεδο συμμετοχών και επισκέψεων. Στο σύνολο των 5 ημερών διάρκειάς της, την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών - πάνω από 250.000 άτομα, περίπου στα ίδια επίπεδα με το ιστορικά υψηλό επίπεδο της έκθεσης του 2020, διπλάσιος δε αριθμός σε σύγκριση με το 2021.

Όσον αφορά τη συμμετοχή εταιρειών, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στις 9 πτέρυγες  της έκθεσης, συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας 66.900 τ.μ. περίπου, ο αριθμός των εκθετών υπερέβη τις 8.500 εταιρείες από 152 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Η φετινή FITUR έτυχε μεγάλης κάλυψης και προβολής από τον Τύπο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τιμώμενη χώρα στην 44η έκδοση της FITUR 2024 ήταν ο Ισημερινός.

Τα εγκαίνια της φετινής, 44ης διοργάνωσης της FITUR τίμησε με την παρουσία του ο Ισπανός Βασιλέας Φίλιππος ο 6ος και η βασίλισσα Letizia, ενώ την επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ισημερινού, Daniel Noboa, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, ο Ισπανός Υπουργός Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Jordi Hereu, η Ισπανίδα Υφυπουργός Τουρισμού, κα Rosana Morillo Rodríguez, καθώς και πολυάριθμοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και της διπλωματικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου της Ισπανίας.

Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή FITUR αρίθμησε συνολικά 15 εκθέτες, με την συντριπτική πλειονότητα αυτών να στεγάζονται στο περίπτερο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, το οποίο χαρακτηρίστηκε από αξιοπρεπή παρουσία και άρτια οργάνωση, ευρισκόμενο σε καλή θέση στον εκθεσιακό χώρο, διαθέτοντας τον λογότυπο “Greece” στις κορυφές του και αναδεικνύοντας τους ελληνικούς προορισμούς και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Παρουσία είχε επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO στη φετινή FITUR, η Λέσβος, η οποία προβλήθηκε ως διεθνής προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

Οι Έλληνες εκθέτες προσέλκυσαν υψηλό αριθμό ενδιαφερόμενων επαγγελματιών και ιδιωτών επισκεπτών της έκθεσης, πραγματοποιώντας στοχευμένες συναντήσεις για την προώθηση της χώρας μας και την επέκταση του τουριστικού δικτύου της στην εδώ αγορά. Παράλληλα προέβαλαν τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες και ιδιώτες επισκέπτες της έκθεσης, ανανέωσαν τις επαφές τους με το πελατολόγιο τους και διερεύνησαν τις προοπτικές για ενίσχυση υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων συνεργασιών στις αγορές της Ιβηρικής και των χωρών Λατινικής Αμερικής.

Η επισκεψιμότητα των ελληνικών συμμετοχών υπήρξε αυξημένη, τόσο από Ισπανούς όσο και από διεθνείς επισκέπτες, οι οποίοι αποκόμισαν εν γένει θετικές εντυπώσεις, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συμμετοχής και των επαφών τους.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα