XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

28 Nov 2023, 12:15 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Nέα προϊόντα, καινοτόμες ιδέες και τάσεις της αγοράς… Για τρεις ημέρες η Xenia αποτέλεσε το επίκεντρο του ξενοδοχειακού κλάδου & meeting point του πιο δυναμικού community του ελληνικού Tουρισμού.

Η Xenia 2023 έριξε την αυλαία της καταφέρνοντας και πάλι να εντυπωσιάσει τόσο με τον πλούτο των εκθεμάτων όσο και με το πλήθος των εμπορικών συμφωνιών που κλείστηκαν κατά τη διάρκεια της. Οι 520+ εκθέτες, από εταιρίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν στην κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμό και τροφοδοσία των ξενοδοχείων αλλά και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, υποδέχθηκαν για 3η και τελευταία ημέρα σήμερα, ξενοδόχους, στελέχη του hospitality, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, επενδυτές, villa owners, f&b managers.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της συμμετοχής τους στην Xenia 2023, οι εκθέτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες ήταν decision makers των τουριστικών επιχειρήσεων που εκπροσωπούσαν, και αυτό διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις καθώς υπήρξε αμεσότητα στο κλείσιμο των συμφωνιών.

Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά από 520+ εκθέτες, κάτω από την ίδια στέγη προϊόντα, λύσεις, υπηρεσίες, τεχνολογίες, digital εφαρμογές που απαντούν σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου της βιομηχανίας του τουρισμού. Καινοτόμα υλικά και πρακτικές για sustainable και ecofriendly ξενοδοχειακές μονάδες, έξυπνες τεχνολογίες, προηγμένη οπτικοακουστική τεχνολογία, καθώς και αυτόματα συστήματα, που διαμορφώνουν ένα smart hotel. Επίσης, στα περίπτερα των εκθετών ανακάλυψαν ολοκληρωμένες λύσεις & προϊόντα για ένα ξενοδοχείο εναρμονισμένο με το περιβάλλον, μοντέρνο, με πολυλειτουργικούς χώρους και high-end facilities, καθώς και τεχνολογίες με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των tech-savvy πελατών και τη διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ακόμη, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το πρωτοποριακό project ONEliving που αναπτύχθηκε στο Hall 2 και σχεδιάστηκε ως τάση του μέλλοντος.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα special events

Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της Xenia, όπου παρακολούθησαν για τελευταία ημέρα τα ξεχωριστά special events από κορυφαίους experts του κλάδου. Στο Digi Hotel, οι ομιλίες κορυφώθηκαν με θεματικές ενότητες αναφορικά με τις υπηρεσίες τεχνολογίας για το ξενοδοχείο και τον επισκέπτη, τη Διανομή Πωλήσεων, τα trends στις Διαδικτυακές πωλήσεις, το Revenue management, τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών. Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Η αειφορία στα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες Wellness, Spa & Fitness που μπορούν να προσφέρουν, τα επενδυτικά προγράμματα για τις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και η επιρροή του ιταλικού design στα τουριστικά καταλύματα αναλύθηκαν σήμερα στο Red Spot Stage στο Hall 2. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τέλος, για δεύτερη και τελευταία ημέρα διεξήχθησαν οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού της Workathlon. Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου μέσω 10-λεπτων συνεντεύξεων και να συζητήσουν τις προοπτικές εξέλιξης της καριέρας τους. 

"Η Χenia 2023, μετά από τρεις άκρως πετυχημένες ημέρες, επιβεβαίωσε ότι αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση για τον ξενοδοχειακό κλάδο και την κορυφαία εμπορική συνάντηση των hoteliers από όλη την Ελλάδα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας το 2024!", υπογραμμίζεται στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα