Συνέδριο στη Μύκονο | Η βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες

21 Nov 2023, 14:45 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Συνέδριο στη Μύκονο | Η βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες και ειδικότερα στη Μύκονο, απασχόλησε συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιώσιμου Τουρισμού και Πολιτισμού (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και το Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, ο σχεδιασμός των υποδομών, η περιβαλλοντική πολιτική και η ανθεκτικότητα από την πίεση του εντατικού τουρισμού, τα θέματα χρήσης των παραλιών και η ολιστική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες κ.α.

Ειδικότερα συζητήθηκαν οι κάτωθι θεματικές:

Περιβάλλον – Δημόσιος Χώρος – Σχεδιασμός Υποδομών, Χωροταξία – Πολεοδομικός Σχεδιασμός – Αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες, Πολιτιστική Κληρονομιά και η Κυκλαδίτικη Ύπαιθρος και Τουριστική Ανάπτυξη και Πολιτισμικές Αλλαγές στις Κυκλάδες, ενώ προβλήθηκαν και τα ντοκιμαντέρ  “Being an Islander” του Δ. Μπούρα και “Στη σκιά της Σεζόν” της Δ. Κονδυλάτου.

Ομιλητές ήταν σημαίνοντες ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος. Αρχιτέκτονες, Ανθρωπολόγοι και εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες της Πάρου, του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου, της Απάνω Μεριάς Σύρου και του project “Save Ios”.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα