Ισπανία: Πρόστιμα σε ποδηλάτες με ακουστικά, γυμνιστές και καπνιστές σε παραλίες

26 May 2023, 08:00 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Πρόστιμα σε ποδηλάτες με ακουστικά, γυμνιστές και καπνιστές σε παραλίες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αντιμέτωποι με πρόστιμα των 200 ευρώ μπορεί να έρθουν οι ταξιδιώτες στην Ισπανία, εάν κάνουν ποδήλατο φορώντας ακουστικά, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Σχετικά, η επικεφαλής της ομάδας του Cycle SOS, κα Lena Farnell, ανέφερε ότι ο τρέχων ισπανικός νόμος, σημειώνει ότι, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται στους ποδηλάτες να ακούν μουσική μέσω ακουστικών άλλων συσκευών που απομονώνουν τους ήχους του δρόμου και της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η κα Farnell επεσήμανε ότι, η μη χρήση ακουστικών, επιτρέπει στους ποδηλάτες να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντός τους, βοηθώντας τους έτσι να κάνουν ποδήλατο με ασφαλέστερο τρόπο, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

‘Όσον αφορά σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία και στην Πορτογαλία, ο νόμος ορίζει ότι οι ποδηλάτες μπορούν να έχουν σε λειτουργία μόνο ένα ακουστικό, ενώ οδηγούν το ποδήλατό τους, με τα πρόστιμα να ανέρχονται στα περίπου 160 ευρώ.

Θέτοντας επιπλέον μέτρα που επεκτείνονται και σε άλλους τομείς οι οποίοι αφορούν σε τουρίστες, η τοπική κυβέρνηση στην Costa de Sol προειδοποίησε τους τουρίστες ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν γυμνοί ή μόνο με εσώρουχα.

Περαιτέρω, οι αρχές στην Ισπανία ανακοίνωσαν προηγουμένως ότι συνολικά 28 παραλίες της χώρας επέβαλαν απαγόρευση του καπνίσματος, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την υγεία και να γίνουν ζώνες χωρίς καπνό.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, οι αρχές της Βαρκελώνης έλαβαν παρόμοια μέτρα, με τους τουρίστες να κινδυνεύουν με πρόστιμο, εάν καπνίζουν τσιγάρα σε περιοχές στις οποίες απαγορεύεται.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα