Στα Χανιά το πρώτο Συνέδριο Choose Greece με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

11 Apr 2023, 10:25 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Στα Χανιά το πρώτο Συνέδριο Choose Greece με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Olympia Forum ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, πραγματοποιεί το Choose Greece-Choose Crete με σκοπό να αποτελέσει ένα Παρατηρητήριο Τουρισμού, το οποίο θα συνοψίζει ετησίως όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την τουριστική βιομηχανία στην Κρήτη. Θα καταγράφονται όλοι οι παράμετροι σχετικά με τον εισερχόμενο τουρισμό που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη,  προκειμένου να σχεδιαστούν τα κατάλληλα μέτρα και πολιτικές για την αντιμετώπιση του υπερβολικού τουρισμού. Μετά από τη συλλογική συζήτηση και τον διάλογο, οι δημόσιες αρχές και οι τουριστικοί φορείς θα έχουν μια ενημέρωση σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα και τις απαιτούμενες πολιτικές για τη μετάβαση σε βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό.

Το Choose Crete, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο Μεγάλο Αρσενάλι, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στην πόλη των Χανίων, με θέμα "Hospitality in Crete: Extending the Tourist season | Over tourism and Sustainability”.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, οι Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Επιχειρηματίες του κλάδου, Τουριστικοί Πράκτορες, Εκπρόσωποι Πρεσβειών, Ακαδημαϊκοί κ.α., με σκοπό να προβάλλουν την Κρήτη ως έναν τουριστικό προορισμό που είναι ιδανικός για όλη τη διάρκεια του χρόνου και που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών. Στοχευμένες επίσης θα είναι και οι διεθνείς συμμετοχές προκειμένου όλα τα σχέδια δράσης να βρουν ανταπόκριση σε ξένα πρακτορεία, tour operators και φορείς του εξωτερικού. 

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα παρουσιάσουν τα έργα που υλοποιούν ή προβλέπουν για την βελτίωση και την ανάπτυξη των δημοσίων  υποδομών, την καινοτομία και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, την ψηφιακή αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του τουριστικού οικοσυστήματος, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία  για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα