Συνέδριο Thermopylae Forum 2023 στις Θερμοπύλες

06 Mar 2023, 08:35 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Συνέδριο Thermopylae Forum 2023 στις Θερμοπύλες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με θέμα Κοινωνία και Πολιτισμός στο Επίκεντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης ξεκινά ένας νέος θεσμός, το THERMOPYLAE FORUM 2023.

Ειδικότερα, το Στρατηγικό Συνέδριο το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου,  θα πραγματοποιηθεί στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών, από τις 10.00  έως τις 17.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θερμοπύλες αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα τοπόσημα για τον Ελληνισμό και ολόκληρη την Ευρώπη, σύμβολο της διαχρονικής αξίας του αρχαίου ελληνικού πνεύματος κατά την διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού και, εν γένει, του Δυτικού Πολιτισμού.

Σκοπός του συνεδρίου είναι, μέσω της ανάλυσης της υφιστάμενης παγκόσμιας τάξης και των νέων γεωπολιτικών δεδομένων, να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι διεθνείς τάσεις και ισορροπίες αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες προσδιορισμού του κοινωνικού συστήματος, ως προς τη δέσμευση τήρησης του συνόλου των απαιτήσεων του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τον πολίτη.

Η διοργάνωση στοχεύει στην καταγραφή του υπάρχοντος επενδυτικού πλαισίου στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος και φιλοδοξεί να αποτελέσει δεξαμενή σκέψης για την ανάδειξη του θεσμικού ρόλου της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξυπηρετώντας τους αναπτυξιακούς στόχους του δήμου Λαμιέων.

Τέλος, η κατανόηση των σύνθετων σχέσεων και αλληλεξαρτήσεων του ενεργειακού τομέα με την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη, τη μεταποίηση και τη βαριά βιομηχανία, αναμένεται να οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα για τον προτεινόμενο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών αναβάθμισης του συνόλου της παραγωγικής αλυσίδας αξίας, για τη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα