Αυξημένο ενδιαφέρον για Ελλάδα στην έκθεση F.re.e του Μονάχου

06 Mar 2023, 08:26 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Αυξημένο ενδιαφέρον για Ελλάδα στην έκθεση F.re.e του Μονάχου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η διεθνής τουριστική έκθεση F.re.e 2023, η οποία διοργανώνεται ετησίως στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας από το 1970.

Η ανωτέρω έκθεση έχει ως κύριο αντικείμενο τα τουριστικά ταξίδια, την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, τον εναλλακτικό τουρισμό, την κατασκήνωση και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. Πρόκειται για έκθεση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες. Στη F.re.e 2023 συμμετείχαν 900 (1.282 το 2020) εκθέτες από 50 χώρες ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές την έκθεση επισκέφτηκαν πάνω από 160.000 (131.000 το 2020) επισκέπτες.

H Κροατία ήταν η τιμώμενη χώρα στην φετινή έκθεση. Από ελληνικής πλευράς στη φετινή F.re.e συμμετείχαν 11 φορείς και επιχειρήσεις, συγκεκριμένα οι Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κρήτης, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πύλου, ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, οι ναυτιλιακές εταιρείες Superfast Ferries και ANEK Lines και μία ξενοδοχειακή επιχείρηση. Η συμμετοχή των ανωτέρω φορέων συντονίστηκε από την εταιρία Great Exhibitions σε κοινό περίπτερο (με εξαίρεση την Περιφέρεια Κρήτης) υπό τον τίτλο: Truly Greece.

Αρκετές χώρες όπως η Κροατία, η Ισπανία, η Ιαπωνία και η Σλοβενία είχαν αξιόλογη παρουσία με εθνικά περίπτερα. Η προσέλευση του κοινού στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη ενώ τουριστικά φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό μοιράζονταν στους ενδιαφερομένους.

Καταγράφηκε αισιοδοξία ως προς τις κρατήσεις σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς κατά το τρέχον έτος, λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η επόμενη F.re.e θα πραγματοποιηθεί 14-18 Φεβρουαρίου 2024.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μονάχου.

 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα