ITB Βερολίνου: Γεωργία, η τιμώμενη χώρα του 2023 παρουσιάζει την «αέναη φιλοξενία»

22 Feb 2023, 07:51 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

ITB Βερολίνου: Γεωργία, η τιμώμενη χώρα του 2023 παρουσιάζει την «αέναη φιλοξενία»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Infinite Hospitality», δηλαδή αέναη φιλοξενία, είναι το σλόγκαν της τιμώμενης χώρας της φετινής έκθεσης ITB Berlin, της οποίας οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου με την εναρκτήρια συνέντευξη τύπου και το καθιερωμένο γκαλά.

Ειδικότερα, η Γεωργία ως τιμώμενη χώρα για το 2023, μεταξύ άλλων θα πραγματοποιήσει πληθώρα εκδηλώσεων στο hub27, Αίθουσα 4.1., θα παρουσιάσει γαστρονομικές δημιουργίες, αξιοθέατα, χειροτεχνήματα, καθώς και καθημερινές δραστηριότητες.

Στην επίσημη εναρκτήρια τελετή το βράδυ της 6ης Μαρτίου, όλες οι σκηνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό τον τίτλο «Ατέλειωτος γεωργιανός πολιτισμός – από τις απαρχές της αμπελουργίας έως τη σύγχρονη, πρωτοποριακή τέχνη». Οι λαμπρές παρουσιάσεις θα είναι σύγχρονου στυλ και θα παρουσιάζουν αριστουργήματα διαφόρων ειδών των παραστατικών τεχνών της Γεωργίας, συμπεριλαμβανομένης της έθνο τζαζ, της κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, του part-singing, καθώς και του Γεωργιανού Εθνικού Μπαλέτου.

Γαστρονομικά αξιοθέατα και χειροτεχνήματα: Καθημερινές δραστηριότητες στο περίπτερο του hub27

Στο περίπτερο της Γεωργίας, το οποίο καταλαμβάνει περίπου 705 τ.μ. και δύο ορόφους στο hub27, θα εκπροσωπηθούν περίπου 80 εκθέτες από τον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό και αεροπορικό κλάδο, ενώ θα λαμβάνουν χώρα και  δραστηριότητες όπως μαθήματα μαγειρικής, εργαστήρια χειροτεχνίας και masterclass καλλιγραφίας συνοδεία του γεωργιανού κρασιού Saperavi.

Επιπλέον, η τιμώμενη χώρα θα εκπροσωπείται και στην Αίθουσα 4.1, όπου στεγάζονται τα Ταξίδια και Διαμονή Νέων και Ταξίδια περιπέτειας και Υπεύθυνος Τουρισμός. Μεταξύ άλλων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει περισσότερες πληροφορίες για το δυναμικό του τουρισμού περιπέτειας της Γεωργίας, τις νέες πρωτοβουλίες και ευκαιρίες, το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης, την εμπειρία των πανέμορφων περιοχών πεζοπορίας, των πυκνών δασών και των συναρπαστικών φυσικών πάρκων της Γεωργίας.

Πρόσθετες εκδηλώσεις της Γεωργίας στην ITB Berlin

Όσον αφορά στο συνεδριακό κομμάτι της έκθεσης, η Γεωργία θα συμμετάσχει στη Στρογγυλή Τράπεζα των Υπουργών: «Στρογγυλή Τράπεζα Υπουργών: Κυριάρχηση του Μετασχηματισμού σε Παγκόσμια Κλίμακα» στις 7 Μαρτίου από τις 1.00 μ.μ. έως τις 1:45 μ.μ. στην αίθουσα 7.1. Την ίδια μέρα, από τις 10.30 π.μ. έως τις 11.10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την «Ισότητα των φύλων στον τουρισμό» στην Αίθουσα 3.1.

Περαιτέρω, στις 3 μ.μ. στο CityCube Berlin (Αίθουσα Μ6), η Γεωργία θα διεξάγει συνέντευξη τύπου στην οποία θα παρουσιάσει τη χώρα μαζί με τα σημαντικότερα σημεία του τουρισμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Mariam Kvrivishvili, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας, θα παρέχει στο κοινό σημαντικές πληροφορίες για το τουριστικό δυναμικό της Γεωργίας, όπως εξελίξεις και τάσεις, προσφορές και ανταγωνιστικά τουριστικά προϊόντα, νέες πολιτικές και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, στις 8 Μαρτίου, η τιμώμενη χώρα θα φιλοξενήσει εκδήλωση δικτύωσης στο περίπτερό της στο hub27 από τις 3.00 μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. ενώ στην Αίθουσα 5.3, στο Hybrid Studio, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τον τουρισμό περιπέτειας στη Γεωργία». 

 

 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα