Ισπανία: Αναβολή της Διεθνούς Συνεδριακής Έκθεσης IoT Solutions World Congress για το 2022

09 Jul 2021, 08:30 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Αναβολή της Διεθνούς Συνεδριακής Έκθεσης IoT Solutions World Congress για το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο επίσημος διοργανωτής εμπορικών εκθέσεων της Βαρκελώνης, Fira Barcelona, ανακοίνωσε, την αναβολή του διεθνούς τεχνολογικού γεγονότος-συνεδριακής έκθεσης του Διαδικτύου των Πραγμάτων, IoT Solutions World Congress, για το τρέχον έτος.

Eιδικότερα, το συνέδριο, που θεωρείται από τα σημαντικότερα του τομέα παγκοσμίως, είχε προγραμματιστεί για την περίοδο μεταξύ 5 έως 7 Οκτωβρίου 2021, στους χώρους της Gran Via του Fira Barcelona. Δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων της πανδημίας, οι διοργανωτές αποφάσισαν την αναβολή του, ανακοινώνοντας τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, μεταξύ 10 και 12 Μαΐου του 2022. Παράλληλα, αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση του συνεδρίου για την κυβερνοασφάλεια, Barcelona Cybersecurity Congress, που συνδιοργανώνεται με την Κυβέρνηση της Κοινότητας της Καταλονίας, την ίδια περίοδο, προκειμένου να διεξαχθούν συμπληρωματικά τα δύο συνέδρια, των οποίων οι θεματικές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Η απόφαση λήφθηκε από τις τεχνολογικές επιχειρήσεις που αποτελούν το Συμβούλιο του Συνεδρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή φυσική παρουσία δυνητικών εκθετών και επισκεπτών. Σημειώνεται ότι, το Mobile World Congress Barcelona, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε από μικρή συμμετοχή τόσο από άποψη εκθετών όσο και από άποψη επισκεπτών. Δεδομένου ότι το 70% των εκθετών δεν αποτελείται από ισπανικές εταιρείες, η διεξαγωγή του ΙοΤ τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε επρόκειτο να διεξαχθεί, ελλόχευε εξαιρετικά μειωμένη παρουσία, ενώ το συνέδριο, το οποίο, ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο, θα έχανε μέρος της φερεγγυότητάς του. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του συνεδρίου, κ. RogerBou, με τις νέες ημερομηνίες, θα επιτευχθεί η διοργάνωση ενός, αντίστοιχου επιπέδου, με τα παλαιότερα, τεχνολογικού γεγονότος, με τις υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες να αναμένεται να έχουν βελτιωθεί, έως τότε, σε μεγάλο βαθμό. Στο ερχόμενο συνέδριο, οι σημαντικότερες επιχειρήσεις, οργανισμοί, κλαδικές ενώσεις και επαγγελματίες του χώρου της τεχνολογίας θα παρευρεθούν για την ενημέρωση των τελευταίων εξελίξεων, μεταξύ άλλων, του Διαδικτύου των Πραγμάτων, της συνδεσιμότητας 5ηςΓενιάς, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Κβαντικών Υπολογιστών. Οι πέντε κύριες θεματικές είναι: Ασφάλεια, Συνδεσιμότητα, Βελτιστοποίηση Λειτουργιών, Τεχνητή Νοημοσύνη και Εμπειρία Πελατών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα