Πώς η FITUR θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του τουρισμού στην Ισπανία - Αυστηρά μέτρα εισόδου στην έκθεση

25 Feb 2021, 10:19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Πώς η FITUR θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του τουρισμού στην Ισπανία - Αυστηρά μέτρα εισόδου στην έκθεση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, κα. Μαρία Ρέγιες Μαρότο, επιβεβαίωσε, δημοσίως, την πραγματοποίηση της διεθνούς τουριστικής έκθεσης τουρισμού Fitur για το τρέχον έτος.

Η έκθεση, παραδοσιακά, πραγματοποιείται τον Ιανουάριο εκάστου έτους, δεδομένων όμως των ειδικών συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως, η φετινή έκδοση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 23 Μαΐου, στους χώρους του επίσημου φορέα διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων της πρωτεύουσας Μαδρίτης, Ifema. Εκτός της προαναφερθείσας αρχής, στη διοργάνωση συμβάλλουν σημαντικά η Κοινότητα της Μαδρίτης, ο Δήμος της πόλης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Τη φετινή διοργάνωση θα χαρακτηρίζουν τα αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας που έχουν υιοθετηθεί, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια όλων των εκθετών και επισκεπτών. Συγκεκριμένα, σε όσους παρευρεθούν στην έκθεση, θα τους ζητηθεί να έχουν πραγματοποιήσει μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR πριν από την άφιξή τους στη Μαδρίτη, ενώ θα πραγματοποιούνται και «γρήγορα τεστ» ανίχνευσης αντισωμάτων κατά του ιού στην έκθεση.

Παράλληλα, η Ifema έχει ήδη εγκαταστήσει τα κατάλληλα συστήματα που απολυμαίνουν τον αέρα, διατηρώντας την κατάλληλη θερμοκρασία και ανανεώνοντας τον αέρα των χώρων σε διάστημα 20 λεπτών. Επιπλέον, θα τηρείται μέγιστη χωρητικότητα σε κάθε περιβάλλον, ενώ θα αποφεύγεται η κοινωνική επαφή και οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μόνον ηλεκτρονικά.

Ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος τομέας της ισπανικής οικονομίας, ωστόσο το προηγούμενο έτος δέχτηκε το ισχυρότερο πλήγμα, προκαλώντας ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας της χώρας. Ο εορτασμός της Fitur σηματοδοτεί, επιπλέον, την επιστροφή των ξένων τουριστών και την επανεκκίνηση του τομέα σε όλη την επικράτεια της Ισπανίας.

Σημειώνεται ότι, η περίοδος του Καθολικού Πάσχα θεωρείται ήδη απολεσμένη, αφού το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην πλειοψηφία της χώρας δεν θα επιτρέψει τις διεθνείς αφίξεις ενώ παράλληλα, ο εγχώριος τουρισμός θα παραμείνει μειωμένος. Σύμφωνα με την Υπουργό, οι τρέχουσες πολιτικές σε συνδυασμό με τη συνέχιση του εμβολιασμού του πληθυσμού, θα επαναφέρουν την τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, δίνοντας την αναγκαία ώθηση στην οικονομία το β’ εξάμηνο του έτους.

Τέλος, η κα. Μαρότο επιβεβαίωσε και αυτή με τη σειρά της, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κ. Τζον Χόφμαν, Διευθύνοντος Συμβούλου της GSMA, τη διοργάνωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, μεταξύ της 28ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα