Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 ακυρώσεις συνεδρίων στην Ευρώπη - Ποιο μήνα προτιμούν για τη μετάθεση των διοργανώσεων

02 Apr 2020, 10:10 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 ακυρώσεις συνεδρίων στην Ευρώπη - Ποιο μήνα προτιμούν για τη μετάθεση των διοργανώσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από 1.000 μεγάλα συνέδρια και σημαντικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή μετατεθεί σε νέες ημερομηνίες, στην Ευρώπη λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Ειδικότερα, έως σήμερα έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί 1.772 μεγάλα συνέδρια και σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων 1.007 θα διεξάγονταν στην Ευρώπη, 468 στην Ασία, 224 στη Βόρεια Αμερική, 26 στη Νότια Αμερική και 17 στην Αυστραλία.

Οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι οποίες αναζητούν ή ορίζουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, αφορούν στη Γερμανία, η οποία καταγράφει έως σήμερα 319 ακυρώσεις ή μεταθέσεις εκθεσιακών γεγονότων σε πάνω από 30 πόλεις, όπως για παράδειγμα σε Βερολίνο, Μόναχο, Βόννη, Βρέμη, Κολωνία, Νυρεμβέργη,  Ντόρτμουντ,  Δρέσδη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη,  ‘Εσσεν,  Αμβούργο,  Αννόβερο και Στουτγάρδη.

Μετά τη Γερμανία, οι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου που σημειώνουν μέχρι στιγμής τις περισσότερες ακυρώσεις και αναβολές εκθέσεων και συνεδρίων, είναι η Γαλλία με 101, η πολύπαθη Ιταλία 88, η Ισπανία 62, η Αυστρία 45, η Πολωνία 43, η Ελβετία 41, η Ρωσία 30, η ευρασιατική Τουρκία 29, η Ολλανδία και η Σουηδία από 28, το Βέλγιο 25, η Φινλανδία 22 και η Τσεχία, με 20 εκθέσεις και συνέδρια να έχουν ακυρωθεί ή μετατεθεί.  

Όπως καταδεικνύουν οι μεταθέσεις των διοργανώσεων που δεν ακυρώθηκαν οριστικά για το 2020, οι περισσότερες εκθέσεις και συνέδρια προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο του 2020, ακολουθεί σε δραστηριότητα ο Νοέμβριος και τέλος υπάρχει μία τάση ορισμού νέων ημερομηνιών για τον Οκτώβριο και λιγότερο για τον μακρινό Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι στη διαμόρφωση της ανωτέρω σειράς προτεραιότητας, δεν συμπεριλαμβάνονται τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις που έχουν μετατεθεί για τον Μάιο και τον Ιούνιο, λόγω του ότι οι διοργανωτές αναμένουν νεότερα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, προτού προβούν σε νέες μεταθέσεις ημερομηνιών ή ακυρώσεις. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα