Kορωνοϊός: Οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις στον εκθεσιακό τουρισμό

11 Feb 2020, 10:17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Kορωνοϊός: Οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις στον εκθεσιακό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες συνεδριακές κλαδικές εκθέσεις στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως, το Mobile World Congress, διοργανώνεται, μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο, η υψηλή επισκεψιμότητα και συμμετοχή από επιχειρήσεις και άτομα από όλον τον κόσμο έχει δημιουργήσει ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Πολλές εταιρίες, υπό τον φόβο αυτόν, έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στη φετινή έκθεση, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο. Η LG δεν θα παρευρεθεί στην έκθεση, ενώ η ZTE θα συμμετέχει μόνο με το περίπτερό της, ακυρώνοντας τη συνέντευξη τύπου που είχε οργανωθεί.

Η διοργανώτρια αρχή GSMA, με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν κανονικά στον εορτασμό της έκθεσης, λαμβάνοντας παράλληλα αυξημένα μέτρα για τη συνεχή απολύμανση των χώρων καθώς και την επαγρύπνηση των ιατρικών υπηρεσιών  για οποιαδήποτε περίπτωση, σε συνεργασία με το Δημαρχείο της Βαρκελώνης. Συγκεκριμένα, τα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν ότι θα ληφθούν προς το παρόν, είναι τα ακόλουθα:

-24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη ασφάλειας και υγείας για όλους τους παρευρισκόμενους της έκθεσης, από τις 12 έως τις 29 Φεβρουαρίου.

-Ενισχύονται περαιτέρω οι πρώτες βοήθειες στο χώρο της έκθεσης.

-Υγειονομικές συμβουλές και σημάνσεις σε ξενοδοχεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εστιατόρια, μπαρ κ.α.

-Αυξημένα μέτρα σε συνεργασία με τη Δημόσια Αρχή Υπηρεσιών Υγείας.

Επιπλέον, οι χώροι της έκθεσης και ιδιαίτερα οι επιφάνειες όπου υπάρχει μεγαλύτερη επαφή καθώς και τα μπάνια, θα απολυμαίνονται τακτικώς. Επιπροσθέτως, στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις, οι ομιλητές δεν θα μοιράζονται το ίδιο μικρόφωνο, ενώ συμβουλεύεται να μην γίνεται χειραψία μεταξύ των επιχειρηματιών και άλλων συμμετεχόντων.

Διαβάστε επίσης

ΙΤΒ 2020: Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό για εκθέτες και επισκέπτες

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα