Μεγάλο deal στον κλάδο των εκθέσεων: Το 80% της Forum εξαγοράζει η γερμανική Nurnberg/MESSE

10 Jul 2019, 10:57 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Μεγάλο deal στον κλάδο των εκθέσεων: Το 80% της Forum εξαγοράζει η γερμανική Nurnberg/MESSE

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη συμφωνία για την εξαγορά του 80% της μεγαλύτερης εταιρίας εκθεσιακών διοργανώσεων στην Ελλάδα, Forum, από τη γερμανική Nurnberg MESSE Group με έδρα τη Νυρεμβέργη, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα (φωτογραφία).

Έπειτα από συζητήσεις που ξεκίνησαν το Μάιο του 2018, οι δύο εταιρίες ξεκίνησαν στρατηγική συνεργασία με στόχο να εμπλουτιστεί το χαρτοφυλάκιο των εκθέσεων της Forum σε επίπεδο θεματολογίας, επομένως να διοργανωθούν περισσότερες εκθέσεις εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά και να διεθνοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες.

Οι δύο εταιρίες θα εργασθούν στην κατεύθυνση να γίνει η Ελλάδα κορυφαίος συνεδριακός κόμβος για την ΝΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια. 

Η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση της διοίκησης της Forum ως έχει.

Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η Forum γίνεται η μεγαλύτερη θυγατρική εταιρία του Nurnberg/MESSE Group σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2017 η FORUM, με τζίρο 14,45 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 4,07 εκατ. ευρώ, κατατάχθηκε στη 431η θέση της λίστας των 500 επιχειρήσεων με την υψηλότερη κερδοφορία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα της ICAP Business Leaders in Greece".

Ο κλάδος των εκθέσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη της ICAP προβλέπεται να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση τη διετία 2019-2020 με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8,5%, ανοίγοντας φιλόδοξες προοπτικές για τη συνεργασία των δύο εταιριών στη χώρα.

H Forum ιδρύθηκε το 1988 διαγράφοντας αναπτυξιακή πορεία και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία διοργάνωσης διεθνών εκθέσεων στην Ελλάδα, κατέχοντας το 23% της εγχώριας εκθεσιακής αγοράς.

Ανάμεσα στις εκθέσεις της είναι η HORECA και η Xenia οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, ενώ οι υπόλοιπες είναι οι FOOD EXPO, OENOTELIA, ARTOZA, FOODTECH, ATHENS COFFEE FESTIVAL και BIO FESTIVAL.

Στις εκθέσεις αυτές συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 4.000 Ελληνες και διεθνείς εκθέτες και τις επισκέπτονται πάνω από 350.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρεία εκδίδει 4 επαγγελματικά περιοδικά ως εργαλεία επικοινωνίας για τους επαγγελματίες των κλάδων στους οποίους απευθύνονται.

Ο κύκλος εργασιν της FORUM ΑΕ για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 17,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα υπερβούν τα 4,6 εκατ. ευρώ. 

Ο όμιλος NURNBERG MESSE συγκαταλέγεται στις 15 μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων στον κόσμο. Στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει περί τις 120 κλαδικές διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, οι πιο γνωστές των onoίων είναι oι: BΙOFACH, BRAU BEVIALΕ, FACHPACK , CHILLVENTΑ κ.ά. Διαθέτει πάνω από 1.000 συνεργάτες σε 11 σημεία του κόσμου-ανάμεσα σε αυτα Γερμανία, Βραζιλία , Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Αυστρία, ΗΠΑ και Ελλάδα, δίκτυο αντιπροσώπων που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 119 χώρες, καθ’ως και 15 θυγατρικές και εταιρείες συμμετοχών.

Προσελκύει πάνω από 35.000 εκθέτες και 1,5 εκατ. επισκέπτες παγκοσμίως.

Ο κύκλος εργασιών του NURNBERG MESSE GROUP έκλεισε το 2018 στα 315 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φορων να αγγίζουν τα 28,2 εκατ. ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα