Η πρώτη διαβαλκανική οινική διαδρομή από τους Δήμους Δράμας, Αριστοτέλη και Τσαρέβου Βουλγαρίας

05 Jun 2022, 09:02 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Η πρώτη διαβαλκανική οινική διαδρομή από τους Δήμους Δράμας, Αριστοτέλη και Τσαρέβου Βουλγαρίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 8 Ιουνίου στην Αρναία Χαλκιδικής,  θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή που επισφραγίζει την οινική δικτύωση των δήμων Δράμας, Αριστοτέλη και Τσαρέβου Βουλγαρίας, στο πλαίσιο διαδημοτικών συνεργασιών και επαφών με σκοπό την τουριστική εξωστρέφεια.

Ειδικότερα, στη συζήτηση των ανωτέρω δήμων με θέμα Οινική Διαδρομή, αποφασίστηκε η θεμελίωση της πρώτης διαβαλκανικής οινικής διαδρομής στους οινότοπους των περιοχών της Δράμας, του Αριστοτέλη και του Τσαρέβου της Βουλγαρίας.

Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλά για την ανάδειξη της φυσικής ιστορικής και πολιτιστικής προέλευσης και κουλτούρας των κατά τόπο δραστηριοτήτων και η υλοποίηση προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού θα επιφέρει εξωστρέφεια, δυναμική επανεκκίνηση και σημαντικές προοπτικές για τον τόπο.

Η συνεργασία των οινοποιών Βορείου Ελλάδας και Βουλγαρίας, αποτελεί ένα ποιοτικό και ουσιαστικό βήμα προς την επαγγελματική εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη και συμπαρασύρει πλήθος δραστηριοποιούμενων επαγγελματιών και άλλων κλάδων.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Δράμας, ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός οίνου, με θεμελιωμένη την οινική του ταυτότητα, την οποία κατοχύρωσε λόγω της παράδοσης στην οινοπαραγωγή εξαιρετικών ετικετών, αποφάσισε να αξιοποιήσει την ευκαιρία, εμπιστευόμενος τη δύναμη της στοχευμένης συνέργειας.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα