Τουρισμός ευεξίας: Ποιές αγορές θα δαπανήσουν τα μεγαλύτερα ποσά το 2022

11 Apr 2022, 14:50 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός ευεξίας: Ποιές αγορές θα δαπανήσουν τα μεγαλύτερα ποσά το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το μέγεθος της αγοράς ευεξίας των ΗΠΑ είναι διπλάσιο σε σύγκριση με οποιασδήποτε άλλης χώρας, ενώ οι Ελβετοί έχουν τις υψηλότερες κατά κεφαλήν δαπάνες σε δραστηριότητες και προϊόντα που σχετίζονται με την ευεξία.

Σε επίπεδο μεγέθους αγοράς, η αγορά των ΗΠΑ αποτιμάται σε 1,2 τρισ. δολάρια, διπλάσιο δηλαδή από την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη αγορά ευεξίας, την Κίνα.

Αυτό αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ευεξίας, GWI, σχετικά με τις μεγαλύτερες αγορές ευεξίας παγκοσμίως. Τα δεδομένα της καλύπτουν μεγάλο εύρος δαπανών που σχετίζονται με την ευεξία, από το υγιεινό φαγητό μέχρι τα προϊόντα ομορφιάς, το real estate, την τεχνολογία σπιτιού και τον τουρισμό.

Η έρευνα, με τίτλο «The Global Wellness Economy: Country Rankings», είναι η πρώτη στο είδος της που καταγράφει τις οικονομίες ευεξίας 150 χωρών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι Αμερικανοί δαπανούν κατά μέσο όρο 3.685 δολάρια, ή 3.377 ευρώ, ετησίως σε δραστηριότητες, προϊόντα και φαγητό που σχετίζονται με την ευεξία. Σε επίπεδο κατα κεφαλήν δαπάνης, οι ΗΠΑ είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν η Ελβετία και η Ισλανδία.

Η έρευνα του GWI προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά ευεξίας, αξίας 4,4 τρισ. δολαρίων, πρόκειται να φτάσει τα 7 τρισ. δολάρια το 2025.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα