Έρευνα: 4 στους 10 επαγγελματίες ταξιδιώτες θα αποφεύγουν τις πτήσεις μετά την πανδημία

13 Apr 2021, 14:20 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Έρευνα: 4 στους 10 επαγγελματίες ταξιδιώτες θα αποφεύγουν τις πτήσεις μετά την πανδημία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τέσσερις στους 10 Ευρωπαίους επαγγελματίες ταξιδιώτες σκοπεύουν να ταξιδέψουν λιγότερο αεροπορικώς μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, με πολλούς να προτιμούν πλέον τις βιντεοδιασκέψεις.

Η αλλαγή των συνηθειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσουν τις επιχειρηματικές πτήσεις μακροπρόθεσμα, αποκάλυψε δημοσκόπηση της YouGov που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Κλίμα που στηρίζει τον στόχο για μηδενικές εκπομπές.

Η πτήση για επαγγελματικές συναντήσεις εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, και ωφελεί το κλίμα μας, δήλωσε η Alethea Warrington, που συμμετέχει στη καμπάνια για το φιλανθρωπικό πρόγραμμα δράσης για το κλίμα Possible, που δεν συμμετείχε στη δημοσκόπηση.

Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι μετά από ένα χρόνο γρήγορων και εύκολων εικονικών συναντήσεων, οι ταξιδιώτες δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν στο μοντίβο “business as usual”, πρόσθεσε.

Το 40% των 1.400 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα κάνουν λιγότερες πτήσεις για επαγγελματικούς σκοπούς μόλις αρθούν όλοι οι περιορισμοί, το 38% θα επιστρέψει στην ίδια συχνότητα, το 13% θα κάνει περισσότερες και το 5% θα σταματήσει να πετά.

Ο κλάδος των αερομεταφορών έχει πληγεί από περιορισμούς για τον κορωνοϊό, και δέχεται αυξανόμενη πίεση από τους υπερασπιστές του κλίματος προκειμένου να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα. Οι εκπομπές των αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να τριπλασιαστούν έως το 2050.

Μετά την απαγόρευση ή την αυστηροποίηση που έθεσαν οι επιχειρήσεις στις μετακινήσεις  για την προστασία του προσωπικού και την εξοικονόμηση κόστους, οι κρατήσεις πτήσεων αρχίζουν να αυξάνονται λόγω της κυκλοφορίας των εμβολίων, όμως οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναμένουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια παγκοσμίως θα ανακάμψουν μετά από χρόνια.

Οι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια δεν είχαν καμία επίδραση στην παραγωγικότητα των εργαζομένων για το 55% των ερωτηθέντων - που εδρεύουν στη Βρετανία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και τη Γερμανία – αρνητική για το 26% και θετική για το 19%.

Με την αύξηση της χρήσης λογισμικού βιντεοκλήσεων όπως το Zoom και το Microsoft Teams κατά το προηγούμενο έτος, το 42% των επαγγελματιών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι θα πετάξουν λιγότερο, το 42% το ίδιο συχνά και το 11% περισσότερο.

Τέσσερις στους 10 δήλωσαν ότι η εταιρεία τους προσπάθησε ενεργά να μειώσει τις εκπομπές της από τα αεροπορικά ταξίδια, ενώ σχεδόν έξι στους 10 δήλωσαν ότι προτίθενται να έχουν υποβάθμιση της θέσης τους στις πτήσεις από την πρώτη ή την business κατηγορία στην οικονομική, προκειμένου να μειώσουν τον αντίκτυπο στο κλίμα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα