ETC: Δύο βραβεία Προορισμού Αειφόρου Πολιτιστικού Τουρισμού 2020 για την Ελλάδα

23 Oct 2020, 10:57 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ETC: Δύο βραβεία Προορισμού Αειφόρου Πολιτιστικού Τουρισμού 2020 για την Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο βραβεία Προορισμού Αειφόρου Πολιτιστικού Τουρισμού 2020 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων, ETC, απέσπασε η Ελλάδα στην εφετινή απονομή τους.

Οι νικητές και φιναλίστ επιλέχθηκαν από μια επιτροπή που αποτελούνταν από εκπροσώπους των ETC, Europa Nostra, NECSTouR, Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεότητας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Phoenicians’ Cultural Route και Iter Vitis Cultural Route.

Η θεματική των εφετινών βραβείων ήταν το «Ειδικό ενδιαφέρον τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης βάσει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και ο διαγωνισμός ήταν ανοικτό για τους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό σε 5 κατηγορίες.

Τα βραβεία στοχεύουν να αναβαθμίσουν την προβολή των προορισμών πολιτιστικού τουρισμού της Ευρώπης, να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα δημοσιοποίησης εμπειριών και γνώσης και να προωθήσουν τις συνέργειες μεταξύ των προορισμών. 

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βραβεύθηκε με πρώτο και δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία και Ψηφιοποίηση για Αειφόρο Πολιτιστικό Τουρισμό όσον αφορά τους Έξυπνους Προορισμούς».

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στα BlueMed Underwater Museums and Knowledge Awareness Centers στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το δεύτερο στο Tholos VR Theatre στο Ίδρυμα Ελληνικός Κόσμος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα