Έρευνα: Ο κορωνοϊός δεν επηρεάζει τον ποδηλατικό τουρισμό

22 Apr 2020, 13:30 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα: Ο κορωνοϊός δεν επηρεάζει τον ποδηλατικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η κρίση του κορωνοϊού και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν αποτρέπουν τους τουρίστες που λατρεύουν την ποδηλασία να ταξιδέψουν φέτος.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων εκδρομών ποδηλασίας της Γερμανίας, Radreisen, που διεξήχθη στις αρχές του Απριλίου σε δείγμα 1.500 ταξιδιωτών. 

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τα εφετινά σχέδια διακοπών τους, όμως συνεχίζουν να κρατούν στάση αναμονής όσον αφορά τον τελικό σχεδιασμό. Το 90% εξ όσων συμμετείχαν στην έρευνα θα ταξίδευαν το 2020 για διακοπές ποδηλασίας μερικών ημερών. 

Πάνω από το 70% των ερωτηθέντων είχε προγραμματίσει διακοπές το 2020, και το 80% επιθυμεί να ταξιδέψει φέτος. 

Μάλιστα, σχεδόν το 80% των σχεδίων διακοπών ποδηλασίας δεν έχει ακυρωθεί ακόμα, είτε επειδή ξεκινούν ημερολογιακά μετά τη διακοπή των ταξιδιωτικών συστάσεων είτε επειδή έχουν αναβληθεί για αργότερα.

Οι μισοί από όσους είχαν προγραμματίσει ταξίδι το 2020 θα ξεκινήσουν να προγραμματίζουν τις διακοπές μετά την άρση των παγκόσμιων ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων.

Στην έρευνα συμμετείχαν και 150 τουρ οπερέιτορ σπεσιαλίστες στις διακοπές ποδηλασίας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν σε θέση να κάνουν αλλαγή κράτησης για το 10% των ταξιδίων για αργότερα. Οι οργανωτές με έως 25 ταξίδια ποδηλασίας στο πρόγραμμά τους είχαν υψηλότερο ποσοστό κρατήσεων.

Μετά από μια θετική έναρξη της σεζόν, είναι αδύνατο προς το παρόν να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα ταξίδια ποδηλασίας, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Radreisen, Ingo Mielke και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο διεξήχθη η έρευνα.

Η Radreisen είναι μια πληροφοριακή πλατφόρμα για ταξίδια ποδηλασίας και διακοπές ποδηλασίας που λειτουργεί από το 1997.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα