ATP: Αναβολή 6 εβδομάδων στα τουρνουά τένις

12 Mar 2020, 21:23 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ATP: Αναβολή 6 εβδομάδων στα τουρνουά τένις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την αναστολή έξι εβδομάδων στα τουρνουά τένις ανδρών εξαιτίας ζητημάτων ασφάλειας και υγείας που θέτει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού αποφάσισε η ATP.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι όλα τα τουρνουά της ATP, ATP Tour και ATP Challenger Tour, που είναι προγραμματισμένα έως και την εβδομάδα που ξεκινά στις 20 Απριλίου, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μετά την πρόσφατη ακύρωση του BNP Paribas Open στο Ίντιαν Γουέλς, τα αθλητικά γεγονότα του πρωταθλήματος ATP που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή είναι το Miami Open, το Fayez Sarofim & Co U.S. Men’s Clay Court Championships στο Χιούστον, το Grand Prix Hassan II στο Μαρακές, το Rolex Monte-Carlo Masters, το Barcelona Open Banc Sabadell και το Hungarian Open στη Βουδαπέστη.

Η ανακοίνωση της αναβολής των αγώνων έρχεται μετά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του κορωνοϊού ως πανδημία, και τον ταξιδιωτικό περιορισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από τις 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Η ATP, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης της πανδημίας, λαμβάνοντας συμβουλές από ειδικούς του χώρου της υγείας και ταξιδιωτικούς συμβούλους ενώ συμβουλεύεται όλες τις τοπικές αρχές. Θα συνεχίσει δε να επανεξετάζει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αθλητικών διοργανώσεων.

Η αναβολή έχει άμεση ισχύ, που σημαίνει ότι οι αγώνες αυτής της εβδομάδα των ATP Challenger στο Nur-Sultan, Καζακστάν και του Potchefstroom στη Ν. Αφρική δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθούν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα