Παρουσίαση βιβλίου για την Ιαματική Ιατρική και τις Συμπληρωματικές Θεραπείες στην Ελλάδα

30 Dec 2019, 01:55 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Παρουσίαση βιβλίου για την Ιαματική Ιατρική και τις Συμπληρωματικές Θεραπείες στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου «ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ» του Καθηγητή Δερματολογίας, Νομικού, Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, τ. Αντιπρύτανη,  τ.Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνου Κουσκούκη, που έγινε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο θέατρο ΖΙΝΑ. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Για το βιβλίο μίλησαν : 

-Σκανδαλάκης Παναγιώτης Καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ, τ.Πρόεδρος ΚΕΣΥ, τ.Υφυπουργός

-Κρεατσάς Γεώργιος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, τ.Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ

-Κουτσιλιέρης Μιχαήλ Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

-Παπανικολάου Χριστίνα Βιοπαθολόγος, τ.Γεν. Γραμ. Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας

Ενώ, συντόνισε και προλόγισε η Παναγιώτα Μπλέτα συγγραφέας, διανοήτρια.

Μέσα από το εξαιρετικό σύγγραμμα του, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης αναδεικνύει και καθιερώνει την Ιαματική Iατρική ως  συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδο της Κλασικής Ιατρικής, καθώς βοηθά στη θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά και στην πρόληψη εξασφαλίζοντας ευζωία και μακροζωία.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας ξεκινά από μια ιστορική αναδρομή για την ιαματική θεραπεία από την αρχαιότητα έως σήμερα σχετικά με τις θερμομεταλλικές πηγές της Ελλάδας και την θαλασσοθεραπεία και καταλήγει στη θεραπευτική συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής. 

Η σπουδαιότητα όμως του βιβλίου δεν προκύπτει μόνο από τα επιστημονικά του ευρήματα, αλλά κυρίως από τις προτάσεις του για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και της θαλασσοθεραπείας προς όφελος πολιτών και κράτους. Ο αναπτυξιακός του σχεδιασμός λειτουργεί ως χάρτης για την ενίσχυση του τουριστικού προιόντος, τη διάνοιξη νέων θέσεων εργασίας την ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο «healthresort – medispa».

Βαθιά πολιτικός και ιδεολόγος ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης συνδέει την επιστήμη με την οικονομία και  την οικονομία με την ανάπτυξη της κοινωνίας για ένα βιώσιμο, αειφόρο, αυθεντικό και ποιοτικό Τουρισμό τεσσάρων εποχών στο υπέροχο βιοκλίμα της χώρας μας. 

Πρωτοποριακός και οραματιστής ο συγγραφέας παραθέτει προτάσεις για τον Εθνικό Στρατηγικό Οικονομικό Σχεδιασμό, για την ανάδειξη του Τουρισμού Υγείας ως πυλώνα ανάπτυξης και προβολής της Ελλάδας στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι. 

ΦΩΤΟ:Λευτέρης Σερλής

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα