Ιαματικός τουρισμός: Ποιές είναι οι προσδοκίες των καταναλωτών από τις υπηρεσίες σπα

05 Jun 2019, 14:12 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Ιαματικός τουρισμός: Ποιές είναι οι προσδοκίες των καταναλωτών από τις υπηρεσίες σπα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις εμπειρίες σπα από τη σκοπιά των ταξιδιωτών βάσει των συμπεριφορών, προτιμήσεων και εμπειριών που διαλέγουν παρουσιάζει έρευνα της Διεθνούς Ένωσης SPA (ISPA).

Κατά την κράτηση, οι παραδοσιακοί μέθοδοι συνεχίζουν να προτιμώνται σε σύγκριση με τις πιο σύγχρονες όπως η διαδικτυακή κράτηση ή η κράτηση μέσα από τα social media. Το 44% των επισκεπτών σπα συνεχίζουν να προτιμούν τηλεφωνική κράτηση. Δεν παρατηρούνται διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές παρά την εξοικείωση των Millennials και των Generation Z ταξιδιωτών με την τεχνολογία.

Οι πάροχοι υπηρεσιών συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα σπα καθώς εκπαιδεύουν και συμβουλεύουν τους πελάτες των σπα σε ένα εύρος ζητημάτων όπως προτάσεις προϊόντων, ιδέες φροντίδας υγείας και οφέλη των σπα. Το 47% όσων επισκέπτονται σπα δεν έχουν προτίμηση για το φύλο του παρόχου υπηρεσιών. 

Το μασάζ συνεχίζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες κρατήσεις θεραπείας σπα (τα δύο τρίτα των επισκεπτών σπα έκαναν μασάζ πέρυσι) ενώ στο μυαλό των επισκεπτών το σπα αντιπροσωπεύει τη μείωση του στρες, την αναζωογόνηση και τη φροντίδα.

Όλες οι γενιές επισκεπτών θεωρούν τα σπα ένα χώρο αναζήτησης χαλάρωσης και γι’ αυτό είναι απαραίτητο γι αυτούς να νιώθουν άνετα και ευπρόσδεκτοι κατά την επίσκεψή τους. Επίσης οι περισσότεροι δήλωσαν οτι νιώθουν άνετα στα σπα και οτι το προσωπικό τους εξυπηρέτησε με επαγγελματισμό. 

Η χρήση της τεχνολογίας στα σπα ήταν επίσης δημοφιλής, και, όπως φαίνεται από την έρευνα, τα σπα συνεχίζουν να αποτελούν μια όαση αναζωογόνησης και διαχωρισμού από τον ψηφιακό  κόσμο. Τα τρία τέταρτα των επισκεπτών σπα ανέφεραν οτι ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στην υποδοχή ή σε ανοικτούς χώρους των σπα. Ωστόσο σημείωσαν οτι άλλες περιοχές σπα, όπως τα δωμάτια θεραπειών και οι περιοχές πισίνας, έχουν αυστηρότερες πολιτικές για τη χρήση τεχνολογίας. Οι επισκέπτες τείνουν να αντιμετωπίζουν την απαγόρευση χρήσης της τεχνολογίας ως θετικό στοιχείο παρά ως αρνητικό, με το 28% να δηλώνει οτι κάνει την παραμονή στο σπα πιο ελκυστική. 

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.000 Αμερικανών πολιτών που επισκέπτονται συχνά σπα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα