Κυπριακός τουρισμός | ΣΤΕΚ: Προβληματισμός για το 2024- λιγότερες αεροπορικές θέσεις, ανησυχία για τον πόλεμο στη Γάζα

19 Feb 2024, 15:32 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κυπριακός τουρισμός | ΣΤΕΚ: Προβληματισμός για το 2024- λιγότερες αεροπορικές θέσεις, ανησυχία για τον πόλεμο στη Γάζα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα προγραμματισμούς των αεροπορικών εταιρειών για διενέργεια πτήσεων από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, για το 2024 καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων σε σύγκριση με το 2023.

Την ενημέρωση αυτή έδωσε στον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) η Hermes Airports, που διαχειρίζεται και ελέγχει το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί την ανησυχία του ΣΤΕΚ για την έκβαση των επιδόσεων του κυπριακού τουρισμού το 2024.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΚ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται η αβεβαιότητα και για τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο, αυτή του Ισραήλ, καθώς οι ενδείξεις για τον πόλεμο στη Γάζα κάθε άλλο παρά αισιόδοξες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Επιπλέον τον ΣΤΕΚ απασχολεί η πιθανότητα καθήλωσης ή χρονοβόρων επιδιορθώσεων σε συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη, λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, η οποία εκτιμάται ότι ενδεχομένως να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα εάν επηρεαστούν αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς και από Κύπρο.

«Γίνεται αντιληπτό ότι η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής χρονιάς είναι μεγάλη και ως εκ τούτου όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τομέα και της οικονομίας γενικότερα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα