Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

02 Dec 2023, 06:18 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στα 60,8 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα έσοδα στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού στην Κύπρο το 2023, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και την αύξηση της κατανάλωσης.

Αυτό αναφέρει μελέτη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Λευκωσία με αντικείμενο την αγορά των εμφιαλωμένων νερών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αγορά αναμένεται να αυξάνεται ετησίως κατά +4,51% σε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, 2023-2027.

Μέχρι το 2027, το 41% των δαπανών και το 13% της κατανάλωσης του κλάδου του Εμφιαλωμένου Νερού θα κατευθύνεται στην κατανάλωση εκτός σπιτιού, όπως είναι για παράδειγμα τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια. Από τα στοιχεία εμφανίζεται μια ισχυρή δυναμική για την κατανάλωση εκτός σπιτιού, από ό,τι για την οικιακή κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, η οποία ευνοεί περισσότερο την διείσδυση εισαγόμενου εμφιαλωμένου νερού, κυρίως, λόγω τουρισμού.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης το έχουν τα εγχώρια φυσικά μεταλλικά νερά, όμως, υπάρχει χώρος στην αγορά, τόσο στις τουριστικές περιοχές, όπου τουρίστες θα ήθελαν να εντοπίσουν προϊόντα της χώρας του, όσος και χώρος για premium προϊόντα. Περαιτέρω,  η μεγαλύτερη συγκέντρωση καταναλωτών εντοπίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές καθώς και στις τουριστικές περιοχές.

Εξάλλου, η ανάπτυξη της αγοράς του εμφιαλωμένου νερού αποδίδεται κυρίως στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ενυδάτωσης.

Σύμφωνα με  μελέτη που διεξήχθη από τη Διεθνή Ένωση Εμφιαλωμένου Νερού το 2018, αποκαλύφθηκε ότι το 93% των Αμερικανών πολιτών θέλει το εμφιαλωμένο νερό να πωλείται στα περισσότερα καταστήματα που πωλούν ποτά. Συνεπώς, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού προτιμά να ξεδιψάσει χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο νερό, αντί άλλων ποτών. Το αυξημένο παγκόσμιο ενδιαφέρον των καταναλωτών για βελτιωμένη υγεία και ευεξία, επίσης προωθεί τις πωλήσεις του προϊόντος.

Αυτά είναι ως επί το πλείστον απαλλαγμένα από πρόσθετες γεύσεις, γλυκαντικά και θερμίδες και διασφαλίζουν ασφάλεια και ποιότητα για εκείνους τους καταναλωτές που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Παρέχει, τέλος, μια υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με τη σόδα και τους χυμούς με ζάχαρη.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα