Κύπρος | Απευθείας πτήσεις από Ρωσία στα κατεχόμενα;
12 Aug 2023, 22:00 | ΚΥΠΡΟΣ
TornosNews.gr
Σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Ρωσία για ανατροπή της απόφασης για άνοιγμα γραφείου προξενικής αρωγής σε Ρώσους υπηκόους που διαμένουν στα κατεχόμενα βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Παρά το γεγονός ότι η Λευκωσία εμφανίζεται ικανοποιημένη από την ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο σύμφωνα με την οποία, το θέμα της προξενικής προστασίας των Ρώσων που διαβιούν στον βορρά δεν διαφοροποιεί την θέση αρχών της Μόσχας για το Κυπριακό, γίνονται προσπάθειες για ανατροπή της απόφασης και για λόγους που εκτείνονται πέραν της πολιτικής.
Συγκεκριμένα η κυπριακή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παροχή των εν λόγων υπηρεσιών, έστω και χωρίς τον μανδύα της αναγνώρισης θα καταστεί πόλος προσέλκυσης ακόμα περισσότερων Ρώσων στον βόρειο κομμάτι του νησιού όχι μόνο για σκοπούς κατοίκησης αλλά και επενδύσεων. Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση κεφαλαίων στο Τρίκωμο η οποία, σύμφωνα με τον τ/κ τύπο, προωθείται πλέον ανάμεσα σε Ρώσους.
«Είναι μόνο η αρχή»
Η απόφαση για διάνοιξη ρωσικού γραφείου προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα επανέφερε στο προσκήνιο της συζήτηση για το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στη βόρεια Κύπρο.
Ήδη τ/κ μέσα γράφουν ότι οι προξενικές υπηρεσίες που θα παρέχονται στον βορρά για τους Ρώσους πολίτες είναι μόνο η αρχή, αποκαλύπτοντας επαφές του λεγόμενου υπουργού Μεταφορών που έχουν ως στόχο την πραγματοποίηση πτήσεων Ρωσίας-κατεχομένων προς εξυπηρέτηση Ρώσων πολιτών.
Πάντως στα διάφορα δημοσιεύματα γίνεται ξεκάθαρο πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς αν μια αεροπορική εταιρεία αποτολμούσε την πραγματοποίηση απευθείας πτήσης προς το παράνομο αεροδρόμιο της μη αναγνωρισμένης «ΤΔΒΚ» θα ήταν αντιμέτωπη με κυρώσεις.
Ως μόνη λύση προκρίνεται η ίδρυση μια νέας εταιρείας με αποκλειστικό αντικείμενο την μεταφορά επιβατών από τη Ρωσία στην Τουρκία και την μη- αναγνωρισμένη ΤΔΒΚ.
Πηγή: DW
διαβάστε ακόμα
- Kύπρος: Αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τους Δρόμους του Κρασιού 03/01 | 20:15
- Γαμήλια ταξίδια στην Κύπρο από το 2026 ανακοίνωσε η Jet2holidays 12/12 | 10:39
- Κύπρος | Η ροή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από το εξωτερικό ώθησε την ανάπτυξη 05/11 | 07:59
- Η Κύπρος με ελάχιστα αποθέματα νερού 26/10 | 16:36
- Ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα από Λιβανέζους επενδυτές 24/10 | 07:36
- ΠΑΣΥΞΕ | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός και η ειρήνη είναι έννοιες αλληλένδετες 26/09 | 12:46
- Το Σχέδιο Δράσης της Κύπρου για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας το 2025 16/09 | 06:57
- Süddeutsche Zeitung | Kύπρος: Καλώς ήρθατε σε ένα νησί εγκλωβισμένο ανάμεσα σε πολέμους 21/08 | 11:10
- Σε τεντωμένο σχοινί η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου 07/08 | 10:27
- Κυπριακός τουρισμός | «Έξυπνος» προορισμός η Πάφος με την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων 20/07 | 13:16
δημοφιλέστερα
- 1 50 χρόνια Creta Maris Resort, 50 χρόνια αφοσίωσης στην Κρητική φιλοξενία 23.01.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 Superyachts στη μαρίνα της Βόνιτσας 24.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης | Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση για το ειδικό τέλος 23.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αριστοτέλη και Σιθωνίας 24.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Ρέθυμνο | Όχι σε μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων στην είσοδο του ενετικού λιμανιού 24.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Ενισχύσεις για 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Νάξο, Άνδρο, Χανιά και Ηγουμενίτσα 24.01.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 7 Ελληνικός τουρισμός | Διευρύνεται τελικά η σεζόν; Τι δείχνει η εξέλιξη των πτήσεων τσάρτερ στην Ελλάδα 24.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 8 Προ των πυλών απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Αυστραλίας 23.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Συνεντεύξεις Όλγας Κεφαλογιάννη σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης 23.01.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 10 HAPCO: Μονόδρομος η δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου μεγάλης χωρητικότητας στην Αθήνα 23.01.2025 | HAPCO