Η Κύπρος στο Poseidonia Sea Tourism Forum | Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

28 Apr 2023, 10:21 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Η Κύπρος στο Poseidonia Sea Tourism Forum | Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από 400 εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας συγκεντρώθηκαν στις 25 και 26 Απριλίου σε πασίγνωστο ξενοδοχείο για το διήμερο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στην 12χρονη ιστορία του.

«Παρών» στην τόσο αξιοσημείωτη δράση στον τομέα της κρουαζιέρας, έδωσε και το ΥΦΥΤ Κύπρου, το οποίο διατηρούσε περίπτερο έξωθεν του χώρου του συνεδρίου, εκπροσωπούμενο από την κ. Αγγέλα Κατσικίδου (Ανώτερος Βοηθός Τουριστικός Λειτουργός/Ανάπτυξη Εμπειριών) ως σύνεδρο και την συνεργάτιδα ΥΦΥΤ στην Β. Ελλάδα, κ. Ελένη Ζαχαρή .

Η κ. Αγγέλα Κατσικίδου, στο περιθώριο του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της παγκόσμιας κρουαζιέρας, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, τον Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στη Βόρεια Ελλάδα και τον Επίτιμο Πρόξενο της Σλοβακίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνο Μαυρίδη, τοπικούς άρχοντες και να μεταφέρει στους ενδιαφερόμενους, τα όσα προσφέρει η Κύπρος στον τομέα αυτό.    

Όντας το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος αποτελεί φυσικό σημείο αναχώρησης κρουαζιέρων, από το οποίο μπορεί κανείς να εξερευνήσει τις γύρω χώρες. Παράλληλα η γεωγραφική θέση του νησιού - βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων - επιτρέπει σε κάποιον να συνδυάσει τις διακοπές του στο νησί με μια σύντομη επίσκεψη σε οποιαδήποτε από τις τρεις ηπείρους.

Επιλέγοντας ανάμεσα στα ελληνικά νησιά ή στους Αγίους Τόπους, είναι διαθέσιμες σύντομης διάρκειας κρουαζιέρες, περίπου 2 με 5 ημερών με μεγάλα, άνετα "πλωτά ξενοδοχεία” και πολυτελή σκάφη της γραμμής που διαθέτουν ποικιλία χώρων διαμονής, φαγητό, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Παράλληλα, τα περισσότερα διεθνή κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην περιοχή, περιλαμβάνουν και την Κύπρο στα δρομολόγια τους, έτσι σταματούν στα λιμάνια της Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μερικές ώρες στο νησί και να επισκεφθούν τα διάφορα αξιοθέατα. Εάν θα περάσετε από την Κύπρο, στα πλαίσια της συμμετοχής σας σε μια κρουαζιέρα, θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να ανακαλύψετε πόσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε (Cyprus Itineraries) σε κοντινή απόσταση από τα λιμάνια.

Περίπου ένας μήνας απομένει για την φετινή Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Όλα είναι έτοιμα για τη έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Το σύστημα κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας βρίσκεται ήδη σε λειτουργία (https://bbt-booking.certusonline.com/index.php?lang=el), σημειώνοντας μεγάλη ανταπόκριση στο επιβατικό κοινό. Το πλοίο Daleela το οποίο εκτελούσε πέρσι την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης, θα παραμείνει και φέτος, παρέχοντας όμως πιο βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψιν τα σχόλια του επιβατικού κοινού που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της επιβατικής σύνδεσης.

Το πλοίο έχει επιβατική ικανότητα 400 ατόμων και διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης που ισοδυναμεί σε φιλοξενία για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης στις οποίες μπορούν να διαμείνουν 180 επιβάτες, 110 αεροπορικές θέσεις και χωρητικότητα μεταφοράς πέραν των 300 οχημάτων. 

Φέτος, η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding αποφάσισε να εντάξει στα δρομολόγια της εκτός από το λιμάνι Λεμεσού και το λιμάνι της Λάρνακας χρησιμοποιώντας και τους δύο λιμένες της Δημοκρατίας προς όφελος του επιβατικού κοινού. Το πρώτο σαλπάρισμα του πλοίου θα γίνει στις 31 Μαΐου από την Λεμεσό ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λάρνακα είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου.

Η θαλάσσια σύνδεση έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς και από την Κύπρο με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, ειδικά για εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας.

Σημειώνεται ότι πέρσι ταξίδεψαν 7.412 επιβάτες ένα μεταφέρθηκαν 2.250 οχήματα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα