Ανοικτή η Κύπρος στους Ρώσους τουρίστες με πτήσεις ανταπόκρισης – Οι απαιτήσεις εισόδου

30 Mar 2022, 15:20 | ΚΥΠΡΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ανοικτή η Κύπρος στους Ρώσους τουρίστες με πτήσεις ανταπόκρισης – Οι απαιτήσεις εισόδου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κύπρος είναι ανοικτή για τους Ρώσους τουρίστες. Από την 1η Μαρτίου του 2022, τα τουριστικά πρωτόκολλα της Κύπρου επέστρεψαν στις συνθήκες του καλοκαιριού του 2021, με όσους Ρώσους είναι εμβολιασμένοι με εγκεκριμένα εμβόλια, αλλά και τα ρωσικά Sputnik V και Sputnik Light, να χρειάζονται απλώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για είσοδο.

Οι Ρώσοι θα χρειαστούν βίζα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κύπρο και λόγω της αναστολής των απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι προξενικές αρχές της Δημοκρατίας της Κύπρου προσωρινά δεν εκδίδουν βίζες. Ωστόσο, οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να αιτούνται εθνικής βίζας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Η ρωσική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Τουρισμού της Κύπρου ανακοίνωσε ότι για να υποβάλουν αίτηση για εθνική βίζα, οι Ρώσοι τουρίστες θα χρειαστούν ένα τυπικό πακέτο εγγράφων (διαβατήριο, πιστοποιητικό απασχόλησης ή τραπεζικό αντίγραφο), καθώς και αντίγραφο κουπονιού διαμονής από ξενοδοχείο στην Κύπρο.

Για τους πολίτες της Ρωσίας, οι βίζες όλων των κατηγοριών εκδίδονται δωρεάν.

Ελλείψει απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία προς την Κύπρο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι τουρίστες μπορούν να μεταβούν από τη Μόσχα στη Λάρνακα με αλλαγή πτήσης στο Βελιγράδι (από 556 ευρώ για απλή μετάβαση), Ντουμπάι (από 997 ευρώ απλής μετάβασης) ή Ντόχα (3 060 ευρώ για ένα). Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για πτήσεις ανταπόκρισης στο Τελ Αβίβ (από 1.041 ευρώ) και στο Μπαχρέιν (από 470 ευρώ).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα