Κύπρος: Θα πληρώνουν τα rapid test τουριστών οι ξενοδόχοι

05 Aug 2021, 11:51 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κύπρος: Θα πληρώνουν τα rapid test τουριστών οι ξενοδόχοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ευθύνη για την παροχή δωρεάν rapid test σε τουρίστες, αποφάσισε να αναλάβει ο ΠΑΣΥΞΕ, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις από το σχετικό μέτρο που περιλαμβάνεται στο τελευταίο διάταγμα του υπουργείου Υγείας.

Το συγκεκριμένο μέτρο προνοεί ότι οι ανεμβολίαστοι τουρίστες θα πρέπει να προσκομίζουν Safe Pass μετά την πάροδο επτά ημερών παραμονής τους στην Κύπρο.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από την Κυριακή και αντικατέστησε την πρακτική που εφαρμοζόταν μέχρι τότε, με βάση την οποία οι ξένοι επισκέπτες χρησιμοποιούσαν το Cyprus Flight Pass.

Αν και το μέτρο προκάλεσε αναστάτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, όπως δήλωσε στη StockWatch ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ήδη προωθείται λύση του προβλήματος προκειμένου να αποφευχθεί στο ελάχιστο η όποια ταλαιπωρία των τουριστών.

Ο κ. Ρουσουνίδης, θέλοντας να καθησυχάσει τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και συνεργάτες τους, διευκρίνισε ότι θα παρέχεται δωρεάν η εξέταση του rapid test προς τους τουρίστες, μετά την έβδομη ημέρα παραμονής τους στο νησί.

«Έχουμε συμβληθεί με ιδιωτικά χημεία σε όλες τις πόλεις τα οποία θα μας εξυπηρετούν μέσω κινητών μονάδων και στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη διενέργεια των τεστ μέσω κινητών μονάδων», ανέφερε.

Σημείωσε ότι «έχουμε διαπραγματευτεί μια πολύ χαμηλή τιμή ώστε οι ξενοδόχοι που ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν θα διενεργούν δωρεάν τα τεστ για να μην ταλαιπωρούνται οι πελάτες τους που είναι ανεμβολίαστοι και επιθυμούν να παραμείνουν στο νησί πάνω από μια εβδομάδα και θα θέλουν να διακινούνται ελεύθερα και εκτός του ξενοδοχείου».

Ωστόσο, η χρυσή τομή, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, θα ήταν η μείωση του χρόνου ισχύς του Cyprus Flight Pass στις 14 ημέρες, όπως είναι η συνήθης χρονική περίοδος παραμονής των τουριστών στην Κύπρο.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «περάσαμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία και πάντα μέσα από διάλογο με την πολιτεία βρίσκαμε τις λύσεις. Έτσι για άλλη μια φορά, με στάση ευθύνης θα δώσουμε λύση και σε αυτή την αρνητική εξέλιξη», είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το υπουργείο Υγείας, θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο διάταγμα και θα το βελτιώσει εάν διαφανεί στην πορεία ότι δεν εντοπίζεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.
Της Ηρώς Ευθυμίου

Πηγή: stockwatch.com.cy

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα