Κύπρος: 20 ξενοδοχεία ως χώροι καραντίνας

20 Mar 2020, 14:45 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κύπρος: 20 ξενοδοχεία ως χώροι καραντίνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 20 ξενοδοχεία προσφέρθηκαν μέχρι στιγμής να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό και θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων της χώρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων κ. Χάρης Λοϊζίδης δήλωσε ότι περίπου 20 ξενοδοχεία σε όλο το νησί έχουν προσφερθεί να λειτουργήσουν ως χώροι καραντίνας μέχρι στιγμής, αν και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Παράλληλα, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι αναμένονται περίπου 1.500 ταξιδιώτες τις επόμενες μέρες, στους οποίους συστήνεται να επιδείξουν υπεύθυνη συμπεριφορά, εφόσον όπως τόνισε, δεν είναι διακοπές, αλλά μια προληπτική διαδικασία απομόνωσης. Αυτά τα πράγματα είναι άνευ προηγουμένου για όλους μας, πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης.

Όσον αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, επισημαίνεται ότι σε κάθε δωμάτιο προληπτικής καραντίνας θα υπάρχει επιστολή η οποία θα αναφέρει ακριβώς τους κανόνες που θα ισχύουν για τις 14 ημέρες. Στους ταξιδιώτες θα παρέχονται τρία γεύματα ημερησίως και ποτά, αλλά όχι αλκοόλ.

Επιπροσθέτως, δεν θα υπάρχει υπηρεσία καθαρισμού, αλλά τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες θα αλλάζουν και θα πλένονται κανονικά.

Τέλος, ενδέχεται η ασφάλεια να παραχθεί από τον στρατό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα