24η Γενική Συνέλευση ΠOT: Καινοτομία και Εκπαίδευση στο επίκεντρο της επανεκκίνησης του τουρισμού

27 Oct 2021, 11:07 | Ο Torna-δόρος

Σοφία Κοντογιάννη

24η Γενική Συνέλευση ΠOT: Καινοτομία και Εκπαίδευση στο επίκεντρο της επανεκκίνησης του τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας η 24η Γενική του Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.). Η Γενική Συνέλευση αποτελεί την κύρια συγκέντρωση του Π.Ο.Τ., στην οποία τα κράτη μέλη εγκρίνουν το πρόγραμμα εργασίας και τον προϋπολογισμό για την επόμενη διετία (2022-2023).

Η Γενική Συνέλευση του 2021 θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και στον ρόλο του τουρισμού στην ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς-το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2021. Επιπλέον, στους αντιπροσώπους θα παρουσιαστεί ο Διεθνής Κώδικας Προστασίας των Τουριστών, ένα νομικό μέσο ορόσημο που έχει σχεδιαστεί για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στα διεθνή ταξίδια.

Άλλα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνουν προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο Νομικό Πλαίσιο Συνεργατών του Π.Ο.Τ., τους τελικούς του Συνδέσμου Φοιτητών του Π.Ο.Τ. και τον διορισμό του Γενικού Γραμματέα για την περίοδο 2022-2025.

Παράλληλα, και σύμφωνα με την περαιτέρω έμφαση του Π.Ο.Τ. στις ψηφιακές επικοινωνίες και την οπτική αφήγηση, θα ανακοινωθούν και οι νικητές του 2021 UNWTO Tourism Video Competition, με στόχο την αναγνώριση των διαφημιστικών βίντεο των κρατών μελών και των θυγατρικών μελών που υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα του κλάδου και τη συμβολή του στην Αειφόρο Ανάπτυξη (SDGs).

Συλλογική επανεκκίνηση του τουρισμού

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γενικός Γραμματέας θα παρουσιάσει την έκθεσή του στη Γενική Συνέλευση σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος Εργασίας του Π.Ο.Τ., τις δράσεις και τις νέες πρωτοβουλίες από την τελευταία συνεδρίασή του το 2019. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την επιλογή των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Π.Ο.Τ. για το 2022, Παγκόσμια Επιτροπή Τουριστικής Δεοντολογίας, καθώς και επιλογή της τοποθεσίας και των ημερομηνιών της επόμενης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, με την Αίγυπτο, την Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν να υποβάλλουν προσφορές. Το Βασίλειο του Μαρόκου είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τη φετινή Γενική Συνέλευση, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή των εκτιμήσεων για τη δημόσια υγεία σήμαινε ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Σύμφωνα με το Καταστατικό και τους κανόνες του Οργανισμού, η 24η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στα μέλη θα παρέχονται επίσης ενημερώσεις σχετικά με το άνοιγμα των Περιφερειακών Γραφείων, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώτου Περιφερειακού Γραφείου για τη Μέση Ανατολή, που θα εργαστεί παράλληλα με τη Γραμματεία του Π.Ο.Τ. στη Μαδρίτη της Ισπανίας, και προγραμματισμένα θέματα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τόσο το 2022 όσο και το 2023.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα