Χρυσοπουλιούνται στη μαύρη αγορά οι λογαριασμοί στην British Airways

19 Feb 2019, 14:18 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Χρυσοπουλιούνται στη μαύρη αγορά οι λογαριασμοί στην British Airways

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στοιχεία λογαριασμών στην British Airways και σε άλλα μεγάλα brand έχουν κατακλύσει τη μαύρη αγορά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με έρευνα του Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου σύγκρισης υπηρεσιών, Top10VPN.com.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένες καταχωρήσεις παρουσίασαν πέρυσι μεγάλη αύξηση τιμών, προσφέροντας υψηλά κέρδη στους απατεώνες. 

Η τιμή των online λογαριασμών της BA, για παράδειγμα, έχει απογειωθεί κατά 375% στις 32 λίρες για καθέναν.

Η έρευνα επισημαίνει ότι οι υποκλοπές των δεδομένων προσφέρουν στους απατεώνες πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν παράνομα στοιχεία ταυτότητας.

Μπορούν να απορροφήσουν πόντους πιστότητας πελατών της εταιρίας οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους αερομεταφορείς, καθιστώντας ακόμα πιο πολύτιμες τις υποκλοπές.

Το υψηλό προφίλ των υποκλοπών στο Facebook και την British Airways, έχει ανοίξει επίσης την όρεξη για κλοπές δεδομένων λογαριασμών, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές τους έχουν αυξηθεί σημαντικά από πέρυσι, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνών της Top10VPN.com, Simon Migliano. Πρόκειται, δήλωσε, για μια ανησυχητική κατάσταση για τους καταναλωτές οι οποίοι μπορεί να έπεσαν θύματα της απάτης. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα