Willi Verhuven: Τουρισμός | Αποχωρεί ο ιδρυτής και CEO της Alltours - Μέτοχος το Alltours Foundation

19 Jun 2024, 10:01 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Αποχωρεί ο ιδρυτής και CEO της Alltours - Μέτοχος το Alltours Foundation

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού οργανισμού Alltours, Willi Verhuven, έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του τουρ οπερέιτορ. Χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι αποχαιρετά σταδιακά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Alltours το φθινόπωρο.

Ο Willi Verhuven θα συνεχίσει ως πρόεδρος του Ιδρύματος Alltours, το οποίο ίδρυσε. Θέλει επίσης να επικεντρωθεί στον ξενοδοχειακό τομέα στο συμβούλιο του ιδρύματος.

Ο διάδοχός του Jan Mayer έχει ξεκινήσει να εργάζεται στον όμιλο εδώ και 12 ημέρες. CEO του τουρ οπερέιτορ θα αναλάβει επίσημα τον χειμώνα. Η ανάληψη των καθηκόντων του συμπίπτει με την πτώχευση του FTI, γι αυτό και αποκαλεί «συναρπαστική πρόκληση» να πετύχει στο έργο του.

Ο Jan Mayer έχει εμπειρία στο χώρο, καθώς έχει θητεία, μεταξύ άλλων, στην Condor, στην Air Berlin, στην Thomas Cook και στα Flemings Hotels. Πρόσφατα εργάστηκε για την FTI, αλλά έφυγε από την εταιρεία πριν από την αίτηση πτώχευσης.

Ο Mayer εργάζεται επί του παρόντος ως διευθύνων σύμβουλος για τα οικονομικά, τα προϊόντα και τις αγορές ξενοδοχείων και πτήσεων. Μέχρι τώρα, ο Verhuven είχε αναλάβει ο ίδιος αυτά τα καθήκοντα. Στην ηγετική ομάδα του τουρ οπερέιτορ παραμένουν Georg Welber (υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ)  και Ronny de Clercq (επικεφαλής του τουριστικού τομέα)..

Ο Verhuven, ο οποίος θα γιορτάσει σύντομα τα 74α γενέθλιά του, ανυπομονεί για τις επερχόμενες αλλαγές. Δεν είναι δύσκολο να πεις αντίο γιατί τα πράγματα πάνε καλά στην Alltours, δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γι αυτόν ότι το μέλλον της Alltours είναι εξασφαλισμένο: το ίδρυμα, που ξεκίνησε το 2023, θα είναι στο μέλλον ο μοναδικός μέτοχος του ομίλου εταιρειών. «Αυτή είναι η λύση για το μέλλον της Alltours με την οποία είμαι πιο χαρούμενος», είπε ο Verhuven.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κέρδη του ομίλου θα εισρέουν στο ίδρυμα στο μέλλον. Μόνο το τελευταίο οικονομικό έτος η εισφορά ήταν ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ. Αργότερα, ο Verhuven θέλει επίσης να παραδώσει ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών του περιουσιακών στοιχείων στο ίδρυμα.

Η Alltours έχει αφοσιωθεί σε κοινωνικά έργα εδώ και χρόνια και η συνεργασία με την Kindernothilfe με έδρα το Duisburg είναι ιδιαίτερα στενή. Στο μέλλον, ωστόσο, το ίδρυμα θα επικεντρωθεί περισσότερο σε έργα στο εξωτερικό, όπως στην Ινδία. Δηλαδή εκεί «όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη», όπως είπε.

Το Alltours Foundation

Το Alltours Foundation θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες του Ομίλου, δηλαδή τους τουριστικούς πράκτορες Alltours και Byebye, την αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων Alltours Reisecenter με περίπου 170 γραφεία, το  πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού Viajes Allsun και την Alltours Espana με 30 ξενοδοχεία Allsun στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Κρήτη.

Η μετατροπή του Ομίλου σε Ίδρυμα σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν ούτε να δοθούν κληρονομιά σε οποιονδήποτε ούτε να πουληθούν.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να διατηρήσει τον όμιλο Alltours στη σημερινή του μορφή και να υποστηρίξει άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ο Alltours δραστηριοποιείται πολύ σε αυτόν τον τομέα από το 2006, μεταξύ άλλων, με έργα στη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Στο μέλλον, όλα τα κέρδη, μείον τις απαραίτητες επενδύσεις, θα χρησιμοποιούνται για τη βοήθεια παιδιών που έχουν ανάγκη.

20% ανάπτυξη το 2024

Η συνεχιζόμενη επιθυμία των Γερμανών να ταξιδέψουν, οι υψηλότερες τιμές από πέρυσι και η χρεοκοπία της FTI προκαλούν έκρηξη κρατήσεων και πωλήσεων στον τουριστικό πράκτορα του Ντίσελντορφ Alltours. Ο Willi Verhuven αναμένει τώρα ανάπτυξη άνω του 20% και πολύ περισσότερους από δύο εκατομμύρια πελάτες το τρέχον οικονομικό έτος.   

Στην αρχή της τουριστικής χρονιάς τον περασμένο Νοέμβριο, ο Willi Verhuven είχε δώσει την εκτίμηση για μέτρια ανάπτυξη στον όγκο τουριστών, που θα διακινήσει ο όμιλος, κατά 3% και μια αύξηση στις πωλήσεις κατά 6%. Ήδη στη χειμερινή περίοδο είχε αύξηση 19%... 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα