Sebastian Ebel: Υπερ-τουρισμός | Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή

16 May 2024, 11:22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Υπερ-τουρισμός | Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι διαδηλώσεις για τον υπερτουρισμό «δεν αποτελούν απειλή» για την επιχείρηση, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel σε συζήτηση με δημοσιογράφους με αφορμή τα αποτελέσματα β τριμήνου του οικονομικού έτους 2023-2024.

Ο κ.Ebel, σχολιάζοντας, ωστόσο, τις διαδηλώσεις στα Κανάρια Νησιά, στις οποίες μετέχουν χιλιάδες κόσμου, είπε ότι η TUI παίρνει το θέμα «πολύ, πολύ σοβαρά», αλλά επέμεινε ότι δεν αποτελεί απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης στις 20 Απριλίου υπό το πανό «Canarias se agota» (σε ελεύθερη απόδοση: Τα Κανάρια Νησιά έχουν υπερβεί τις αντοχές τους) συγκεντρώθηκαν περίπου 50.000 διαδηλωτές, που ζήτησαν όριο στις αφίξεις, περιορισμό στην κατασκευή ξενοδοχείων και ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ορισμένα από τα μηνύματα σε πλακάτ είναι ενδεικτικά:

«Η δυστυχία μου, ο παράδεισός σου» 
«Ο τουρισμός αυξάνει το νοίκι μου».

Και οι κάτοικοι των Βαλεαρίδων Νήσων σχεδιάζουν «αντιτουριστικές» διαδηλώσεις στην Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο κ.Ebel τόνισε ότι η «κοινωνική βιωσιμότητα» ήταν πάντα μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της TUI και συζητείται από τις τοπικές αρχές στους προορισμούς. Επισήμανε, επίσης, ότι η μεταφορά τουριστών για διαμονή σε ξενοδοχεία δεν επηρεάζει το κόστος στέγασης καθώς οι πελάτες πακέτων δεν κοιμούνται σε ιδιωτικές κατοικίες, ενώ οι υπάλληλοι που στέλνονται στα Κανάρια νησιά μένουν σε πολυκατοικίες που έχει χτίσει η TUI.

«Απασχολούμε ανθρώπους με τυπικές και καλές συμβάσεις», πρόσθεσε.

«Φέρνουμε πελάτες με λεωφορεία, 40-50 άτομα… όχι 50 μεμονωμένα αυτοκίνητα.

«Οι πελάτες μας μένουν 10 έως 11 νύχτες στα Κανάρια Νησιά…και όχι τρεις ημέρες.

«Εξηγούμε ποιες είναι οι διαφορές και υποστηρίζουμε όλες τις ενέργειες που γίνονται για να μειωθεί η επιβάρυνση των πολιτών. Αν οι ντόπιοι είναι ευχαριστημένοι, οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι».

Ο k.Ebel πρόσθεσε ότι οι διαμαρτυρίες στα Κανάρια Νησιά «ήταν ένα σημαντικό ζήτημα στον Τύπο και λιγότερο στον προορισμό».

Το θέμα των διαμαρτυριών σχολιάζεται επίσης στη δήλωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της TUI, στην οποία αναφέρεται: «Παρά τις διαμαρτυρίες που τονίζουν ζητήματα όπως η αύξηση των τιμών των κατοικιών και η κατανάλωση πόρων, το γενικό συναίσθημα προς τους τουρίστες παραμένει θετικό. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να εξισορροπήσουμε τα οφέλη του τουρισμού με την ευημερία της κοινότητας».

Ο Έμπελ είπε στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους: «Η βιωσιμότητα είναι στην καρδιά μας και το βλέπουμε αυτό ως πολύ σημαντικό. Είναι μέρος του DNA μας».

Είπε ότι μια νέα πολιτική του ομίλου για ποικίλες, βιώσιμες και ηθικές πηγές θέτει στόχους για τη μείωση των εκπομπών και τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών.

Η τεχνολογία AI που έχει χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό των απορριμμάτων τροφίμων στις κρουαζιέρες εισάγεται τώρα στα ξενοδοχεία, πρόσθεσε ο κ.Ebel.

Όταν ρωτήθηκε για νέους προορισμούς που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ραντάρ της Tui, σχολίασε: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Αλβανίας. Πρέπει και θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα και είναι στην ατζέντα μας να το εξετάσουμε».

Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις για την Αλγερία, αλλά η κατάσταση ασφαλείας εξακολουθεί να μην είναι κατάλληλη για τους παραθεριστές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα