Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

12 Apr 2024, 11:16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ευρώπη γίνεται όλο και λιγότερη ανταγωνιστική έναντι της αναδυόμενης Ασίας και των ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια – καθώς μεταξύ άλλων δεν διαθέτει μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ούτε κάνει πρόοδο σε τεχνολογικούς τομείς. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε πάνελ με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την ανάπτυξη και της ανταγωνιστικότητας 

Ο κ.Παπαξελόπουλος υπογράμμισε τους κινδύνους από την ταχεία μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, η οποία θέτει σε κίνδυνο κάποιους τομείς της βιομηχανίας. Όπως είπε, η πράσινη μετάβαση είναι η σωστή επιλογή, όμως πρέπει να γίνει με στρατηγική. «Η πράσινη μετάβαση είναι η σωστή πολιτική, αλλά είναι ακριβή», το δημογραφικό της Ευρώπης δεν είναι καθόλου καλό, ενώ, όπως είπε, αν λάβουμε υπόψιν τις προκλήσεις με την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ευρώπη είναι και πάλι πίσω από τις εξελίξεις.

 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ «χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη – γι΄ αυτό πρέπει να δούμε το θέμα της ανταγωνιστικότητας ώστε να έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας σε όλους τους τομείς». Όσον αφορά την Ελλάδα, είπε ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι πολύ θετικές, υπάρχουν πολλά θετικά, η δομή της οικονομίας μας είναι ανθεκτική, πολλοί τομείς της οικονομίας πάνε πολύ καλά, η εμπιστοσύνη έχει επανέλθει, όμως πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα