Στέλιος Χατζηϊωάννου: Αποκατάσταση των σχέσεων με τη διοίκηση της easyjet, με απονομή ευσήμων....

04 Mar 2024, 13:49 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Αποκατάσταση των σχέσεων με τη διοίκηση της easyjet, με απονομή ευσήμων....

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ιδρυτής της EasyJet, σερ Στέλιος Χατζηϊωάννου, "τα βρήκε" με τη διοίκηση της εταιρείας, όπως φαίνεται από τους επαίνους του γι αυτή, σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

Ο Στέλιος Χατζηϊωάννου, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους με μερίδιο 15%, παραδέχτηκε ότι η διαμάχη με τον διευθύνοντα σύμβουλο Johan Lundgren οφειλόταν στο φόβο ότι η EasyJet δεν θα επιβίωνε από την πανδημία.

Μιλώντας στους Sunday Times, εν όψει της αναμενόμενης επιστροφής του αερομεταφορέα στον δείκτη FTSE 100 αυτή την εβδομάδα μετά από τέσσερα χρόνια, είπε ότι ποτέ δεν περίμενε ότι η easyJet holidays, που ίδρυσε η διοίκηση, θα ήταν τόσο καθοριστική στην ανάκαμψη της εταιρείας. Ο ίδιος εξεπλάγη ευχάριστα, όπως είπε.

Ο Lundgren και ο πρόεδρος Stephen Hester, πρώην διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου RBS, αποφάσισαν να διευρύνουν τη δραστηριότητά της EasyJet στην πώληση διακοπών, στοχεύοντας στην κάλυψη του κενού που άφησαν οι πτωχεύσεις των Monarch και Thomas Cook Group. 

Τώρα ο όμιλος σημείωσε ρεκόρ κερδών στην οικονομική χρήση του 2023, επαναφέροντας το μέρισμα.

Ο Χατζηϊωάννου ίδρυσε την easyjet το 1995 και την οδήγησε στο χρηματιστήριο το 2000. Αργότερα, διαφώνησε με αποφάσεις επέκτασης της διοίκησης και παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο μετά από δέκα χρόνια.

Είπε στην εφημερίδα ότι ήταν επικριτικός με τον Johan Lundgren  και την ομάδα διαχείρισης του, γιατί φοβόταν ότι η εταιρεία θα χρεοκοπούσε. Αλλά αυτός τα κατάφερε. Όπως είπε ο Χατζηϊωάννου, συνέχισε να αναπτύσσει την επιχείρηση. Εφηύρε την easyJet holidays και τελικά πέτυχε. "Οπότε πιστεύω ότι του αξίζουν τα εύσημα", δήλωσε ο σερ Στέλιος.

Αυτά είναι τα πρώτα σχόλια του Χατζηϊωάννου από τότε που άσκησε κριτική στο διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας για την απόφαση να προχωρήσει με μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών Airbus κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα